Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama:
 


Jak vybrat kočárek

27. 12. 2006

Jak vybrat správný kočárek, čeho si všímat?

Nabídka kočárku je obrovská a my jsme u prvního miminka tápali a hledali, nevěděli jsme přesně na co se dívat, proto se tady pokusím shrnout naše zkušenosti, čím se řídit.

  1. Je rozdíl v tom, zda sháníte kočárek do velkého města nebo na vesnici. Maminky ve městě určitě ocení lehčí, skladné kočárky, se kterými se snáze dostanou do MHD nebo je rychle složí do kufru auta. A naopak - je nesmyslné kupovat odlehčený kočár za 30 tisíc, pokud 90% času bude miminko "zaparkované" pod oknem na zahradě.
  2. Trojkolka versus čtyřkolka – když pominu vzhled, na který má každý jiný názor, je důležité si uvědomit, že zatímco rozdíl mezi drahým a levným čtyřkolákem je většinou jen ve váze a případném ”vrzání”, mezi drahou a levnou tříkolkou může být - kromě již zmíněného - obrovský rozdíl i ve stabilitě! Myslete na bezpečí svého miminka a pokud zvažujete nákup některé levnější tříkolky, otestujte si v obchodě dobře její stabilitu! Zatímco dražší tříkolky mají zadní kola lehce skosená (jako mají třeba i vozíčky pro handicapované sportovce) levné varianty tento ”detail” většinou nenabízí a rozdíl ve stabilitě takovýchto kočárků je obrovský.
  3. Trojkombinace versus sólo hluboký kočár a posléze sporťák – záleží na volbě každého. Někdo dá přednost na prvního půl roku klasickému hlubokému kočárku, (který se dá za dobré ceny koupit v bazárcích) a později koupí nový sporťák.......jiný volí rovnou jeden kočár, který už od začátku nabízí všechny možnosti
  4. Cena – tady platí každý podle svých možností. Jen radím dobře počítat, protože někdy mohou lacinější kočárky přijít ve finále dráž. Pokud můžete, tak si za kvalitu raději připlaťte. Tím nechci říci, že nejdražší je ten nejlepší - kdepak - to ne, ale než půjdete nakupovat dobře zvažujte, co všechno od kočárku očekáváte, co nutně potřebujete a co naopak s klidem oželíte.


 

Čeho si všímat dále

Kola – obecně platí, že čím větší tím lepší. Určitě raději nafukovací než takové ty ”golfáčové”. V terénu nebo ve sněhu jsou malá kola strašně neobratná.
Rozměry korby – dítě tráví v hluboké korbě cca 6-7 měsíců. Pediatři doporučují, aby nepřecházelo na sporťák dokud samo nesedí. Musíte zvážit, zda vaše mimiko bude mít půl roku v létě čí v zimě (kdy je potřeba fusak), obecně se ale dá říci, že délka korbičky +/- 80cm je postačující.
Výška hluboké korbičky nad zemí – pokud jste vyšší, budete trávit polovinu procházky shrbení – z počátku je člověk věčně skloněný nad miminkem, tak myslete na svá záda.
Výškově nastavitelná rukojeť – tak aby vyhovovala oběma rodičům.
Vybírejte si spojenou rukojeť – ne takové ty dvě ručky jako mívají golfáče – kočárek je snáze ovladatelný.
Váha kočárku + jeho skladnost a případná ”snášenlivost” s kufrem vašeho auta
Rozpětí kol – pokud budete jezdit výtahem, dobře si vše přeměřte, stejně tak i případné dveře u pediatra či jiné překážky, které by vám v budoucnu mohly znesnadnit pohyb.
Dobře si zkontrolujte, aby dno korby bylo hladké, rovné – může se to zdát jako bláznivý nápad, ale my jsme při našem lítání po obchodech s hrůzou zjistili, že jsou na trhu i kočárky, které mají místo pevného dna jen jakousi kovovou mříž přes kterou je tenoučká vrstva molitanu – chudák miminko jako by leželo na roštu!
Také si pořádně překontrolujte brzdy! - bez legrace, ne u každého kočárku máte jistotu, že opravdu drží.
Sporťák – po nebo proti směru jízdy – věčné dilema – ty z vás, kteří váhají nad určitým typem kočárku právě proto, že nenabízí sportovní sedačku čelem k rodičům mohu ujistit, že zhruba od 8-i měsíců bude dítě zajímat vše kolem něj (mimo vás :-) a bude stejně chtít sedět ve směru jízdy a mít rozhled – a vy si zvyknete určitě pomaleji, ale brzy jeho nálady i lumpárny poznáte úplně stejně i "pozpátku":-) Takže pro mimčo je směr od vás v pohodě, ale sami zvažte, jakému pohledu dáte přednost vy.
Sportovní sedačka – její záda by měla jít vždy polohovat do lehu – ať už plynule nebo v několika polohách. Raději se vyhněte kočárkům které nabízejí ”sedící” sedačky – takové, co se sklápí celé, jako židlička. Uvědomte si, že vaše miminko přejde na sporťák okolo sedmi měsíců a jeho páteř rozhodně nebude připravená na spaní v sedě! Snad pro starší děti, které už v kočárku nespí a nebo pokud mimi usne během nákupu – a pak hurá rychle domů, rozhodně tento typ sedačky ale není vhodný na to, abyste s ním vyráželi na delší ”spací” procházky. Taky nespíte rádi na židli – nenuťte k tomu vaše miminko.
Polohování nožiček – s výhodou
Materiály – vyhněte se bavlně jako vnějšímu potahu. Navzdory ujištěním prodavačů, že je to přírodní materiál speciálně ošetřený, můžete si být si být jistí, že za dva tři měsíce (obzvláště pokud budete mít letní mimi) bavlněná látka vyšisuje a kočárek bude vypadat jako po 3. dítěti. S výhodou vybírejte materiály, které jsou snadno ošetřitelné – omyvatelné, případně se dá celý potah z kočárku stáhnout a přeprat – až vaše miminko vylije v kočárku svůj první hrníček šťávy, určitě si vzpomenete.......
Slunečník versus překlápěcí rukojeť kočárku – záleží na vás. Někdo bude bránit do krve přehazovací rukojeť, jiný vám řekne, že stejně bravurně zvládne bleskově nastavit slunečník, když zahne proti sluníčku – záleží na každém co si zvolí. Určitě jsou obě varianty vyhovující. Překlápěcí rukojeť je fajn v případě, když hodně fouká.
Pětibodové pásy - jednoznačně obrovská výhoda - obzvláště pokud je dítko živější
Košík pod kočárkem - zvažte zda budete potřebovat, aby sloužil na transport větších nákupů, zkontrolujte si také zda je snadno dostupný
Údržba kočárku - informujte se u prodavače, které části potahu jsou odnimatelné a jakou údržbu daný materiál vyžaduje. Obecně platí - čím více lze kočárek "vystriptýzovat", tím lépe. Přeci jen za ty dva roky co ho budete používat se nastřádají různé nehody.


 

Vychytávky, které mít nemusíte, ale které jsou super, když je máte:

Otočná kola usnadňující zatáčení kočárku - odpadá nadzvedávání na každém rohu
Ruční brzda na rukojeti kočárku - ocení hlavně ti, kteří budou častěji zdolávat kopce – odpadají takové ty situace, kdy kočár za sebou vláčí maminku, která brzdí podrážkama co to dá.
Plynulé polohování dna v korbičce - skvělé např. když je miminko nachlazené – můžete ho lehunce naklopit a lépe se mu dýchá.
Podvozek na který se dá nacvaknout autosedačka - oceníte např. při nákupech
Odvětrávání korbičky – prima proti ”zapaření” miminka nejen v letních měsících
Slídové okénko ve střeše kočárku – na ”hlídání” :-)
Pumpička na kola – neurazí a při malém defektu může pomoci dojet. I když přiznám, že když jsme my píchli kolo, byla to pořádná díra, takže na dojetí bychom museli mít kompresor :-)


 

Hurá do obchodu!

I když se rozhodnete kupovat kočárek přes internet - často to výjde cenově lépe, určitě si napřed zajděte do obchodu. Nejlépe je udělat si s partnerem doma seznam věcí, které od kočárku očekáváte a pak vyrazit na "výlet" do obchodu. Udělejte si na to čas, určitě běžte oba - a nejlépe aby se vám to časově hodilo, žádná honička - no prostě "výlet". Jo a nezapomeňte se vyzbrojit vlastním centimetrem. Často se stává, že prodavači loví rozměry kočárku z různých brožur a stejně vám ve finále nejsou schopni říci, zda je to vnitřní či vnější rozměr korbičky. Pohrajte si tam. Vyberte si pár kočárků, které vás něčím zaujaly a pak si je otestujte. Udělejte si závody ve skládání, polohování, slalomovou dráhu, no prostě vyblbněte se - jen tak zjistíte, který kočárek vám opravdu vyhovuje. Nezapomeňte, že jej budete používat minimálně další dva roky a bylo by škoda dát spoustu peněz a po měsíci zjistit, že vás ten kočárek dohání k šílenství. (což se bohužel děje spoustě lidí). Projděte si všechny body na vašem seznamu a podle toho, jak který kočárek uspěl, vyberte si svého favorita. Jo a nenechte se nutit prodavačem do okamžitého nákupu. To, že jste 2 hodiny "trénovali" na prodejně vás ještě nezavazuje k nákupu! Taky si nechejte radit jen v "rozumné" míře. Bohužel často platí, že prodavač chválí jen to, co má na obchodě (logicky) takže se vám klidně může stát, že ve vedlejším obchodě vám ten do nebe vychvalovaný kočárek naopak pomluví do posledního šroubku. Prostě nechte se informovat a pak se řiďte vlastním rozumem. Hodně štěstí při nákupech!


A ještě jedna malinká rada na závěr - věřím, že budete mít štěstí a váš kočárek bude bezporuchový (jako ten náš) - ale stejně pro příklad reklamace, zeptejte s v tom daném obchodě již při koupi, jaké nabízejí podmínky. Některé obchody - předpokládám, že pouze kamenné - vám totiž zaručí, že po dobu reklamace budete mít k dispozici jejich "erární" kočárek. Může se to zdát jako zanedbatelná maličkost - ale když na reklamaci dojde, je v tom rozdíl obrovský. Reklamace může trvat až 30 dnů a jen si představte být 30 dnů imobilní bez kočárku s malým nechodícím mimčem.......pokud není k ruce nikdo, kdo by vám kočárek půjčil, museli byste nejspíše investovat do nějakého bazárkového a ten pak zase prodávat - no prostě opět výdaje a trable navíc - proto se raději ptejte předem. To byl jeden z důvodů, proč jsme se rozhodli pro nákup v kamenném obchodě.

Prosba
V komentářích se množí dotazy na jednotlivé typy kočárků, proto mám na vás prosbu - Až budete mít kočárek koupený a otestovaný v praxi, vraťte se prosím na tyto stránky a podělte se se svými zkušenosti a postřehy (kladnými i zápornými) ohledně konkrétních značek kočárků. Za všechny budoucí rodiče, kteří hledají dobré rady, vám moc děkuji. -

Pokud přidáváte svoje zkušenosti s konkrétním typem kočárku, uveďte prosím do nadpisu jeho název - usnadníte tak ostatním rodičům orientaci. Děkuji.

No a protože komentářů již notně přibylo, doporučuji si usnadnit práci, a pokud hledáte recenze na konkrétní značku, používat při hledání ctrl+F.

 

Komentáře

Přehled komentářů

We are direct provider for BG/SBLC specifically for lease

(May Gary, 22. 10. 2019 13:25)

We are major/Direct providers of Fresh Cut BG, SBLC, POF, MTN, Bonds and CDs and this financial instruments are specifically for lease and sale.We are one of the leading Financial instrument providers with offices all over Europe. 
We are major/Direct providers of Fresh Cut BG, SBLC, POF, MTN, Bonds and CDs and this financial instruments are specifically for lease and sale.We are one of the leading Financial instrument providers with offices all over Europe. 
we always deliver on time and precision as Set forth in the agreement. You are at liberty to engage our leased facilities into trade programs, project financing, Credit line enhancement, Corporate Loans (Business Start-up Loans or Business Expansion Loans), Equipment Procurement Loans (Industrial Equipment, Air crafts, Ships, etc.) as well as other financial instruments issued from AAA Rated bank such as HSBC Bank Hong Kong, HSBC Bank London, Deutsche Bank AG Frankfurt, Barclays Bank , Standard Chartered Bank and others on lease at the lowest available rates depending on the face value of the instrument needed, Our Terms and Conditions are reasonable. 

DESCRIPTION OF INSTRUMENTS: 
1. Instrument: Bank Guarantee (BG)/SBLC (Appendix A) 
2. Total Face Value: 10M MIN to 50B MAX USD or Euro 
3. Issuing Bank: HSBC, Deutsche Bank Frankfurt, UBS or any Top 25 . 
4. Age: One Year, One Day 
5. Leasing Price: 4 1% 
6. Sale Price: 32 2% 
7. Delivery by SWIFT . 
8. Payment: MT103-23 
9. Hard Copy: Bonded Courier within 7 banking days 

We are ready to close leasing with any interested client in few banking days, if interested do not hesitate to contact me direct. 

Name:May Gary 
Email:algecoglobalfinanceplc@gmail.com 
Skype::algecoglobalfinanceplc    
 

We are direct provider for BG/SBLC specifically for lease

(May Gary, 30. 9. 2019 17:04)

We are major/Direct providers of Fresh Cut BG, SBLC, POF, MTN, Bonds and CDs and this financial instruments are specifically for lease and sale.We are one of the leading Financial instrument providers with offices all over Europe. 
We are major/Direct providers of Fresh Cut BG, SBLC, POF, MTN, Bonds and CDs and this financial instruments are specifically for lease and sale.We are one of the leading Financial instrument providers with offices all over Europe. 
we always deliver on time and precision as Set forth in the agreement. You are at liberty to engage our leased facilities into trade programs, project financing, Credit line enhancement, Corporate Loans (Business Start-up Loans or Business Expansion Loans), Equipment Procurement Loans (Industrial Equipment, Air crafts, Ships, etc.) as well as other financial instruments issued from AAA Rated bank such as HSBC Bank Hong Kong, HSBC Bank London, Deutsche Bank AG Frankfurt, Barclays Bank , Standard Chartered Bank and others on lease at the lowest available rates depending on the face value of the instrument needed, Our Terms and Conditions are reasonable. 

DESCRIPTION OF INSTRUMENTS: 
1. Instrument: Bank Guarantee (BG)/SBLC (Appendix A) 
2. Total Face Value: 10M MIN to 50B MAX USD or Euro 
3. Issuing Bank: HSBC, Deutsche Bank Frankfurt, UBS or any Top 25 . 
4. Age: One Year, One Day 
5. Leasing Price: 4 1% 
6. Sale Price: 32 2% 
7. Delivery by SWIFT . 
8. Payment: MT103-23 
9. Hard Copy: Bonded Courier within 7 banking days 

We are ready to close leasing with any interested client in few banking days, if interested do not hesitate to contact me direct. 

Name:May Gary 
Email:algecoglobalfinanceplc@gmail.com 
Skype::algecoglobalfinanceplc    
 

We are direct provider for BG/SBLC specifically for lease

(May Gary, 30. 9. 2019 16:58)

We are major/Direct providers of Fresh Cut BG, SBLC, POF, MTN, Bonds and CDs and this financial instruments are specifically for lease and sale.We are one of the leading Financial instrument providers with offices all over Europe. 
We are major/Direct providers of Fresh Cut BG, SBLC, POF, MTN, Bonds and CDs and this financial instruments are specifically for lease and sale.We are one of the leading Financial instrument providers with offices all over Europe. 
we always deliver on time and precision as Set forth in the agreement. You are at liberty to engage our leased facilities into trade programs, project financing, Credit line enhancement, Corporate Loans (Business Start-up Loans or Business Expansion Loans), Equipment Procurement Loans (Industrial Equipment, Air crafts, Ships, etc.) as well as other financial instruments issued from AAA Rated bank such as HSBC Bank Hong Kong, HSBC Bank London, Deutsche Bank AG Frankfurt, Barclays Bank , Standard Chartered Bank and others on lease at the lowest available rates depending on the face value of the instrument needed, Our Terms and Conditions are reasonable. 

DESCRIPTION OF INSTRUMENTS: 
1. Instrument: Bank Guarantee (BG)/SBLC (Appendix A) 
2. Total Face Value: 10M MIN to 50B MAX USD or Euro 
3. Issuing Bank: HSBC, Deutsche Bank Frankfurt, UBS or any Top 25 . 
4. Age: One Year, One Day 
5. Leasing Price: 4 1% 
6. Sale Price: 32 2% 
7. Delivery by SWIFT . 
8. Payment: MT103-23 
9. Hard Copy: Bonded Courier within 7 banking days 

We are ready to close leasing with any interested client in few banking days, if interested do not hesitate to contact me direct. 

Name:May Gary 
Email:algecoglobalfinanceplc@gmail.com 
Skype::algecoglobalfinanceplc    
 

gb

(findlay, 16. 9. 2019 12:46)

We help to deliver bank instruments in the form of BG/SBLC strictly in adherence with the following set of procedures.

Kindly review the procedures and inform on your readiness to proceed. What face value do you need ?

We issue from top rated banks and we are RWA ready.


TRANSACTION DESCRIPTION:

1. Instrument: Standby Letter of Credit (SBLC)

2. Total Face Value: Buyers Request

3. Issuing Bank: HSBC Bank
4. Age: One Year One Day

5. Lease Fee: 4%+1

* Selling Fee: 32%+1

6. Delivery: Bank to Bank Swift MT799 and/or MT760

7. Payment: MT103

8. Hard Copy: By Bank Bonded Courier within 7 banking days after delivery of Swift.



TRANSACTION PROCEDURE:

1. Seller and Buyer execute, sign and initial this Deed of Agreement, which thereby automatically becomes a full commercial recourse contract to be lodged by both parties for initiation of Swift Transmission.


2. Within three (3) banking days after both parties sign the Agreement, Seller will issue a Notarised signed and sealed Corporate Refund Recourse Undertaking duly endorsed by the Sellers legal Department to the Buyer guarantying to refund to all cost incurred by buyer as the transmission/administrative charges for the transmission of Pre-Advice via Swift MT799 or BG/SBLC via Swift MT760 or both after due execution of the contract and in case of failure on the Lessor’s side the Notarised signed and sealed Corporate Refund Recourse Undertaking guarantees that the buyer refunds completely the transmission/administrative fees in addition to a the penalty for failure of performance being 1% of the total face value of BG/SBLC.



3. Within three (3) working days after the buyer receives contract documents including the invoice and refund undertaking from the Lessor, the buyer will make payment by direct wire transfer into the seller’s provided bank coordinates for the receiving of the bank transmission/administrative charges the bank transmission/administrative fees for the Pre-Advice via Swift MT799 or BG/SBLC via Swift MT760 or both as the case maybe in the amount of Euro/USD X,XXX.XX.



4. Within two (2) banking days after confirmation of receipt of payment of the bank transmission/administrative fees charges for the BG/SBLC via Swift MT760 or Pre-Advice via Swift MT799 or both in Seller’s bank account, the Seller will deliver the Pre-Advice or BG/SBLC via Bank to Bank confirmation of Swift MT799 or MT760 to the Lessee’s banker including the hard copy of the BG/SBLC via bank bonded courier in Seven (7) banking days.



5. The sellers bank proceed with total swift and upon delivery, confirmation and verification of BG/SBLC by MT760 in the Buyers’s nominated account and BG/SBLC hard copy in the Buyer’s nominated bank.



Buyers then sends out the buying fees 32 %by Swift MT103 to the seller account deducting the initially paid bank transmission/administrative fees and pay the brokers their commission fee of 1 % of total Face Value by wire transfer within thirty (30) days maximum upon delivery, confirmation and verification of BG/SBLC by MT760 in the buyer’s nominated account and BG/SBLC hard copy in the Buyer’s nominated bank.



6. Should the Buyer not deduct the bank transmission/administrative charges from Buying fees paid, the seller shall refund bank charges to buyer by direct wire transfer within three (3) banking days upon payment of the buying fees.



Should the buyer default to pay the buying fees to the Seller and the brokers commission fees as agreed after 30 banking days of confirmation of BG/SBLC MT760 in buyer’s bank account, Seller will instruct the issuing bank to put a claim on the BG/SBLC thereby forcing the Buyers’s bankers to return the BG/SBLC MT760 to the issuing Bank.



Looking forward to accepting our terms and procedure then we can establish a long term business relationship.

contact email - info.wdbfinanceplc@gmail.com.

Findlay Graham.

Velmi rychlá nabídka pro seriózní a upřímné lidi.

(Lenka Bolkova, 4. 7. 2019 11:47)

Jsem ochoten vám poskytnout půjčku mezi 2000 € a 900.000 € (leni.bolkova01@gmail.com) Jsem ve spolupráci s několika bankami, které mi s tím pomáhají. s úrokem ve výši 2% vám mohu poskytnout tento úvěr se všemi možnými pojistnými a bankovními zárukami, protože právě proto, že nechci porušovat zákon o lichvě, je jen na vás, abyste viděli měsíční platby, které můžete splácet až 35 let. to jsou naše podmínky půjčky. Pro více informací nás kontaktujte: leni.bolkova01@gmail.com

Nabízím vám výhodný finanční úvěr pro celou Českou republiku

(Lenka Bolkova, 4. 7. 2019 11:41)

50 000, - Kč do 25 000 000, - Kč (jedinečná nabídka bezkonkurenčního úvěru v ČR) Řešíme - poukázky, úvěry, konsolidace, odpuštění dluhů, exekuce - finance pro podnikání, bydlení, rekonstrukce, platby pohledávek. Stojíte za rychlé a snadné řešení finanční situace od soukromé osoby s okamžitým vykonáním do 7 pracovních hodin v kanceláři. Zaručujeme důvěrnost, solidní vyjednávání, 100% řešení s jasnými podmínkami pro klienty starší 18 let: zaměstnanci, důchodci, studenti, matky na MD, dpp, nechte nám své starosti vyřešíme vám na adrese: leni.bolkova01@gmail.com

Nebankovní půjčka určena jednoznačně klientům, kteří neuspěli v bance a nebankovním sektoru

(fover, 21. 4. 2019 1:07)

Dobrý den, naprosto s tím co píšete souhlasím. Sama jsem nedávno mířila do obchodu k maloprodejci pro kočárek a rovnou si ho tam koupila. Stál mě 23.000 a to jsem neměla vůbec páru kolik stojí na internetu. Rozhodně nepatřím k těm bohatším, ale ráda podpořím obchodníky ve svém okolí než no name na internetu bez zpětné vazby. Prodejce byl velmi ochotný a více než 2 hodiny byl ke mě trpělivý a ukázal mi všechny kočárky. Rozhodně se tam budu ráda vracet a nakupovat vše potřebné do budoucna. Snad Váš článek maminky trošičku povzbudí a podpoří v dalším nákupu. Lidské hodnoty jsou občas více než hodnota peněz...rj4952967@gmail.com


Jak vybrat

(Renda, 27. 12. 2018 16:11)

Dobrý den, děkuji za dobrý článek a přidám ještě mou vlastní zkušenost a poznatek. Líbí se mi stránka https://www.arecenze.cz/test-kocarku/ tam najdete jednak text jak vybrat s dlouhým obsahem, druhak právě recenze na konkrétní vybrané produkty. Mrkněte na to :).

BEST software for captcha breaking!

(Mashasot, 13. 12. 2017 9:50)

Tato zpráva je zde zveřejněna pomocí programu XRumer + XEvil 4.0
XEvil 4.0 je revoluční aplikace, která může obejít téměř veškerou ochranu proti botnetu.
Captcha Rozpoznávání Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com a více než 8,4 milionu dalších typů!

Četl jste to - to znamená, že to funguje! ;)
Podrobnosti na oficiálních stránkách XEvil.Net, je bezplatná demo verze.

Pro Silvu - Roan

(Hanka, 22. 10. 2008 9:50)

AHoj, jsem majitelkou kočárku Roan-Marita, už přežil moje dvě děti, což myslím, že mluví samo za sebe a stále je v dobré kondici. Ačkoliv s ním pěstujeme terénní jízdy v lese a po polních cestách,je stále v pohodě.
Jinak jsem ho koupila přímo v Polsku, na burze v Českém Těšíně. Paní je tam stále už několik let, takže i případnou reklamaci vyřídí.
Měla jsem jen jeden problém. Kvůli vybledlé boudičce jsem chtěla kupovat nový kočár. Našla jsem ale přímého dovozce v Olomouci, kde mi novou boudičku nechali ušít - Kč 500,-.
Nemůžu jinak než chválit. Jinak ohledně skladnosti, jezdila jsem s ním ve felicii a bez problému se vešel do kufru. Kamarádka má Roan Kortinu, myslím že marita je lepší. Nemůžu si pomoct:-). Vzhledově vypadá určitě lépe.
Kdyby něco pisněte o radu:-).
Hanka.

Re: Pro Silvu - Roan

(Marie, 10. 8. 2017 5:38)

Hanko, moc prosim, jaky je kontakt na toho primeho dovozce z Olomouce, ktery tehda pred lety sil boudicky k Roan Marita za 500? Mam uplne stejny problem.. Dekuji moc!

Výběr kočárku

(Simča, 14. 3. 2017 12:14)

Může mi někdo prosím doporučit značku kočárku, kde si ho mohu nakombinovat sama ?

Kunert VIP

(Kristýna, 3. 1. 2014 21:48)

Dobrý den, reaguji na poslední dtest kočárků. Mám už přes půl roku Kunert VIP a jsem spokojena a v testu ho úplně strhali. Není úplně nejlehčí takže kdo cestuje MHD není ideální, ale kdo nechává mimčo spát venku tak se nemusí bát, že se kočár převrhne a i to jsem u kamarádky bohužel zažila. Projede a vyjede všechno. Prošel i zkouškou na horách kdy jsme jeli po poli v bahně, sněhu.Skládá se jednoduše, chce to jen cvik. Do kufru se vejde v pohodě a když jedete na delší dobu tak sundáte kolečka(jde to velmi snadno) a tím se ušetří hodně místa. Do spodního koše se narve neuvěřitelné množství věcí. Je dost velký i teď v zimě s fusakem a dekou na víc. Kdyby měl otočná kolečka tak by byl dokonaly. A ta cena, co si přát víc. Doufám, že jsem částečně vylepšila jeho pošramocenou pověst.

Re: Kunert VIP

(Lucka, 25. 3. 2015 10:15)

Tak především si myslím, že porovnávali hrušky s jabkama - jak můžou hodnotit sundávání korbičky z podvozku, když KUNERT VIP je úplně jiný typ kočárku, který sundavací korbičku nemá?? Dále hodnotí jízdní vlastnosti kočárku - samozřejmě že se s ním nejhůře zatáčí, když jako jediný v testu nemá zatáčecí kola!!! Ale třeba já bych zatáčecí kola za nic na světě nechtěla. Já jej měla a nemůžu si na něj stěžovat. Je to bytelný kočárek se kterým jsem projela plně všude.
Podle mně má tento "srovnávací" test stejnou hodnotu, jako kdybyste testovali osobní auta a proti nim postavili náklaďák....

kocarek oregon gt6

(mirek, 8. 11. 2014 22:14)

Ahoj chtek bych poradit jestli se da koupit boudicka na kocarek co sem tak slysel tak ze pry bosster gt4 a oregon gt6 maji stejne parametry

Herqules Radius

(Jiťa, 14. 6. 2007 21:32)

Ahoj holky,tak dneska jsem si domů dovezla novinku od HQ ,je to krásný malý sporťáček,který je lehoučký,má nastavitelnou opěrku zad i nožiček,složí se na docela malý kočárek a součástí je i nánožník.Dnes jseme měli venku premiéru a musím říct že se strašně jednoduše ovládá a s malou jak tam sedí jak hříbeček vypadá nádherně - zvláštně.Já mám doma i HQ Raptor 3-spin a Radius mám zvětší části jako doplňkový kočárek do auta,protože opravdu hodně jezdím autem a raptor 3-spin je dost těžký na zvedání.Jestli budete potřebovat něco vědět ohledně HQ ať Raptora nebo Radiuse klidně napište a já pokud to budu vědět tak vám ráda odpovím. J.

Re: Herqules Radius

(lucie stavinohova, 3. 10. 2014 13:23)

Dobry den, vim, že tento text byl napsany už před několika lety, ale chtěla jsem se zeptat, jak se tento kočarek zabržďoval, krom ručni brzdy. Dostala jsem ho teď od zname

kde koupit

(eva, 22. 5. 2014 13:47)

Kočárek i autosedačku jsme kupovali přes http://detske-zbozi.hyperzbozi.cz/ - jsou zde lepší ceny než v kamenných obchodech.

Casualplay - Prima Easy

(Hrdlička, 3. 4. 2014 17:55)

Dobrý den, mám dotaz..., nevíte zda jde použít od zn. Casualplay autosedačka Prima Easy bezadapterovy system(novější) a nandat na starý adapterový systém, jelikož paní XXX, mi tvrdí, že ta bezadaptér.autosedačka (novejší verze) jdou sundat... a tak použít na zastaralý system, já jen jestli jsou stejné rozměry madla u autosedačky, jak nových tak starých..., aby to sedělo a nekynklalo se...
Chci prostě koupit novou prima easy autosedačku, ale mám kočár S4 starší verze, kde se musí nacvaknout adaptery...
Děkuji za odpověd...,Hrdlička.

brevi-ovo

(katka, 2. 3. 2008 13:53)

ahojte, nemáte některá zkušenosti s kočárkem brevi-ovo?(www.brevi.eu) Uvítám jakekoli komentáře.Díky Katka


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115

následující »