Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama:
 


Jak vybrat kočárek

27. 12. 2006

Jak vybrat správný kočárek, čeho si všímat?

Nabídka kočárku je obrovská a my jsme u prvního miminka tápali a hledali, nevěděli jsme přesně na co se dívat, proto se tady pokusím shrnout naše zkušenosti, čím se řídit.

  1. Je rozdíl v tom, zda sháníte kočárek do velkého města nebo na vesnici. Maminky ve městě určitě ocení lehčí, skladné kočárky, se kterými se snáze dostanou do MHD nebo je rychle složí do kufru auta. A naopak - je nesmyslné kupovat odlehčený kočár za 30 tisíc, pokud 90% času bude miminko "zaparkované" pod oknem na zahradě.
  2. Trojkolka versus čtyřkolka – když pominu vzhled, na který má každý jiný názor, je důležité si uvědomit, že zatímco rozdíl mezi drahým a levným čtyřkolákem je většinou jen ve váze a případném ”vrzání”, mezi drahou a levnou tříkolkou může být - kromě již zmíněného - obrovský rozdíl i ve stabilitě! Myslete na bezpečí svého miminka a pokud zvažujete nákup některé levnější tříkolky, otestujte si v obchodě dobře její stabilitu! Zatímco dražší tříkolky mají zadní kola lehce skosená (jako mají třeba i vozíčky pro handicapované sportovce) levné varianty tento ”detail” většinou nenabízí a rozdíl ve stabilitě takovýchto kočárků je obrovský.
  3. Trojkombinace versus sólo hluboký kočár a posléze sporťák – záleží na volbě každého. Někdo dá přednost na prvního půl roku klasickému hlubokému kočárku, (který se dá za dobré ceny koupit v bazárcích) a později koupí nový sporťák.......jiný volí rovnou jeden kočár, který už od začátku nabízí všechny možnosti
  4. Cena – tady platí každý podle svých možností. Jen radím dobře počítat, protože někdy mohou lacinější kočárky přijít ve finále dráž. Pokud můžete, tak si za kvalitu raději připlaťte. Tím nechci říci, že nejdražší je ten nejlepší - kdepak - to ne, ale než půjdete nakupovat dobře zvažujte, co všechno od kočárku očekáváte, co nutně potřebujete a co naopak s klidem oželíte.


 

Čeho si všímat dále

Kola – obecně platí, že čím větší tím lepší. Určitě raději nafukovací než takové ty ”golfáčové”. V terénu nebo ve sněhu jsou malá kola strašně neobratná.
Rozměry korby – dítě tráví v hluboké korbě cca 6-7 měsíců. Pediatři doporučují, aby nepřecházelo na sporťák dokud samo nesedí. Musíte zvážit, zda vaše mimiko bude mít půl roku v létě čí v zimě (kdy je potřeba fusak), obecně se ale dá říci, že délka korbičky +/- 80cm je postačující.
Výška hluboké korbičky nad zemí – pokud jste vyšší, budete trávit polovinu procházky shrbení – z počátku je člověk věčně skloněný nad miminkem, tak myslete na svá záda.
Výškově nastavitelná rukojeť – tak aby vyhovovala oběma rodičům.
Vybírejte si spojenou rukojeť – ne takové ty dvě ručky jako mívají golfáče – kočárek je snáze ovladatelný.
Váha kočárku + jeho skladnost a případná ”snášenlivost” s kufrem vašeho auta
Rozpětí kol – pokud budete jezdit výtahem, dobře si vše přeměřte, stejně tak i případné dveře u pediatra či jiné překážky, které by vám v budoucnu mohly znesnadnit pohyb.
Dobře si zkontrolujte, aby dno korby bylo hladké, rovné – může se to zdát jako bláznivý nápad, ale my jsme při našem lítání po obchodech s hrůzou zjistili, že jsou na trhu i kočárky, které mají místo pevného dna jen jakousi kovovou mříž přes kterou je tenoučká vrstva molitanu – chudák miminko jako by leželo na roštu!
Také si pořádně překontrolujte brzdy! - bez legrace, ne u každého kočárku máte jistotu, že opravdu drží.
Sporťák – po nebo proti směru jízdy – věčné dilema – ty z vás, kteří váhají nad určitým typem kočárku právě proto, že nenabízí sportovní sedačku čelem k rodičům mohu ujistit, že zhruba od 8-i měsíců bude dítě zajímat vše kolem něj (mimo vás :-) a bude stejně chtít sedět ve směru jízdy a mít rozhled – a vy si zvyknete určitě pomaleji, ale brzy jeho nálady i lumpárny poznáte úplně stejně i "pozpátku":-) Takže pro mimčo je směr od vás v pohodě, ale sami zvažte, jakému pohledu dáte přednost vy.
Sportovní sedačka – její záda by měla jít vždy polohovat do lehu – ať už plynule nebo v několika polohách. Raději se vyhněte kočárkům které nabízejí ”sedící” sedačky – takové, co se sklápí celé, jako židlička. Uvědomte si, že vaše miminko přejde na sporťák okolo sedmi měsíců a jeho páteř rozhodně nebude připravená na spaní v sedě! Snad pro starší děti, které už v kočárku nespí a nebo pokud mimi usne během nákupu – a pak hurá rychle domů, rozhodně tento typ sedačky ale není vhodný na to, abyste s ním vyráželi na delší ”spací” procházky. Taky nespíte rádi na židli – nenuťte k tomu vaše miminko.
Polohování nožiček – s výhodou
Materiály – vyhněte se bavlně jako vnějšímu potahu. Navzdory ujištěním prodavačů, že je to přírodní materiál speciálně ošetřený, můžete si být si být jistí, že za dva tři měsíce (obzvláště pokud budete mít letní mimi) bavlněná látka vyšisuje a kočárek bude vypadat jako po 3. dítěti. S výhodou vybírejte materiály, které jsou snadno ošetřitelné – omyvatelné, případně se dá celý potah z kočárku stáhnout a přeprat – až vaše miminko vylije v kočárku svůj první hrníček šťávy, určitě si vzpomenete.......
Slunečník versus překlápěcí rukojeť kočárku – záleží na vás. Někdo bude bránit do krve přehazovací rukojeť, jiný vám řekne, že stejně bravurně zvládne bleskově nastavit slunečník, když zahne proti sluníčku – záleží na každém co si zvolí. Určitě jsou obě varianty vyhovující. Překlápěcí rukojeť je fajn v případě, když hodně fouká.
Pětibodové pásy - jednoznačně obrovská výhoda - obzvláště pokud je dítko živější
Košík pod kočárkem - zvažte zda budete potřebovat, aby sloužil na transport větších nákupů, zkontrolujte si také zda je snadno dostupný
Údržba kočárku - informujte se u prodavače, které části potahu jsou odnimatelné a jakou údržbu daný materiál vyžaduje. Obecně platí - čím více lze kočárek "vystriptýzovat", tím lépe. Přeci jen za ty dva roky co ho budete používat se nastřádají různé nehody.


 

Vychytávky, které mít nemusíte, ale které jsou super, když je máte:

Otočná kola usnadňující zatáčení kočárku - odpadá nadzvedávání na každém rohu
Ruční brzda na rukojeti kočárku - ocení hlavně ti, kteří budou častěji zdolávat kopce – odpadají takové ty situace, kdy kočár za sebou vláčí maminku, která brzdí podrážkama co to dá.
Plynulé polohování dna v korbičce - skvělé např. když je miminko nachlazené – můžete ho lehunce naklopit a lépe se mu dýchá.
Podvozek na který se dá nacvaknout autosedačka - oceníte např. při nákupech
Odvětrávání korbičky – prima proti ”zapaření” miminka nejen v letních měsících
Slídové okénko ve střeše kočárku – na ”hlídání” :-)
Pumpička na kola – neurazí a při malém defektu může pomoci dojet. I když přiznám, že když jsme my píchli kolo, byla to pořádná díra, takže na dojetí bychom museli mít kompresor :-)


 

Hurá do obchodu!

I když se rozhodnete kupovat kočárek přes internet - často to výjde cenově lépe, určitě si napřed zajděte do obchodu. Nejlépe je udělat si s partnerem doma seznam věcí, které od kočárku očekáváte a pak vyrazit na "výlet" do obchodu. Udělejte si na to čas, určitě běžte oba - a nejlépe aby se vám to časově hodilo, žádná honička - no prostě "výlet". Jo a nezapomeňte se vyzbrojit vlastním centimetrem. Často se stává, že prodavači loví rozměry kočárku z různých brožur a stejně vám ve finále nejsou schopni říci, zda je to vnitřní či vnější rozměr korbičky. Pohrajte si tam. Vyberte si pár kočárků, které vás něčím zaujaly a pak si je otestujte. Udělejte si závody ve skládání, polohování, slalomovou dráhu, no prostě vyblbněte se - jen tak zjistíte, který kočárek vám opravdu vyhovuje. Nezapomeňte, že jej budete používat minimálně další dva roky a bylo by škoda dát spoustu peněz a po měsíci zjistit, že vás ten kočárek dohání k šílenství. (což se bohužel děje spoustě lidí). Projděte si všechny body na vašem seznamu a podle toho, jak který kočárek uspěl, vyberte si svého favorita. Jo a nenechte se nutit prodavačem do okamžitého nákupu. To, že jste 2 hodiny "trénovali" na prodejně vás ještě nezavazuje k nákupu! Taky si nechejte radit jen v "rozumné" míře. Bohužel často platí, že prodavač chválí jen to, co má na obchodě (logicky) takže se vám klidně může stát, že ve vedlejším obchodě vám ten do nebe vychvalovaný kočárek naopak pomluví do posledního šroubku. Prostě nechte se informovat a pak se řiďte vlastním rozumem. Hodně štěstí při nákupech!


A ještě jedna malinká rada na závěr - věřím, že budete mít štěstí a váš kočárek bude bezporuchový (jako ten náš) - ale stejně pro příklad reklamace, zeptejte s v tom daném obchodě již při koupi, jaké nabízejí podmínky. Některé obchody - předpokládám, že pouze kamenné - vám totiž zaručí, že po dobu reklamace budete mít k dispozici jejich "erární" kočárek. Může se to zdát jako zanedbatelná maličkost - ale když na reklamaci dojde, je v tom rozdíl obrovský. Reklamace může trvat až 30 dnů a jen si představte být 30 dnů imobilní bez kočárku s malým nechodícím mimčem.......pokud není k ruce nikdo, kdo by vám kočárek půjčil, museli byste nejspíše investovat do nějakého bazárkového a ten pak zase prodávat - no prostě opět výdaje a trable navíc - proto se raději ptejte předem. To byl jeden z důvodů, proč jsme se rozhodli pro nákup v kamenném obchodě.

Prosba
V komentářích se množí dotazy na jednotlivé typy kočárků, proto mám na vás prosbu - Až budete mít kočárek koupený a otestovaný v praxi, vraťte se prosím na tyto stránky a podělte se se svými zkušenosti a postřehy (kladnými i zápornými) ohledně konkrétních značek kočárků. Za všechny budoucí rodiče, kteří hledají dobré rady, vám moc děkuji. -

Pokud přidáváte svoje zkušenosti s konkrétním typem kočárku, uveďte prosím do nadpisu jeho název - usnadníte tak ostatním rodičům orientaci. Děkuji.

No a protože komentářů již notně přibylo, doporučuji si usnadnit práci, a pokud hledáte recenze na konkrétní značku, používat při hledání ctrl+F.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Delti Frog, Babypoint Flesh + klokanka

(Lenka, 20. 2. 2009 19:40)

Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s těmito golfkami? Vůbec si nevím rady, jaký pořídit. Ani nevím, na co se mám při výběru zaměřit. Budu moc vděčná alespoň za tip! :o) Jinak co se týče klokanky - z druhé ruky jsem měla klokanku chico - takovou tu klasiku (stojí nějak kolem 600,-). Svůj účel každopádně splnila. Syn v ní trávil všechny tůry po Šumavě. Bylo mu 8 měsíců a nijak si nestěžoval :o). Každopádně jsem ho v ní nosila až když uměl sám pěkně sedět. Dřív jsem se bála. Určitě existují daleko pohodlnější klokanky jak pro "nosiče" tak pro mimča, ale pokud si ji budete pořizovat jen na občasný přenos, tak to zvládnete i v obyčejné klokance. Zádům zdar! :o)

HARTAN RS ONE S

(Šárka, 19. 2. 2009 23:52)

Ahojky mamči,
protože i mně tyto stránky hodně posloužily při výběru kočárku pro naše mimi, chci se podělit o zkušenosti s tímto kočárkem. Zatím o něm nikdo nepsal, tak snad někomu poslouží. Kočárek používáme už 9 měsíců a zatím jsem nenašla nic, co by mi na něm zásadně vadilo. Koupili jsme kombinaci i s taškou a používáme jej už od narození a malý nikde jinde tak spokojeně nespinká, jak v kočárku. Je i docela prostorný (v porovnání s jinými kombinacemi). Původně jsem uvažovala o CASUAL PLAY nebo JANE a teď jsem ráda, že jsme se rozhodli pro HARTAN, protože zatím pořád můžeme jezdit v hluboké korbičce i když s fusakem už trochu natěsno. Za jedinou nevýhodu bych považovala trochu vyšší váhu kočárku. Celkem často cestujeme a hodně jezdím i sama a než jsem si zvykla, tak se mi zdál hodně hodně težký. Ale to by asi bylo vše. Všechny součásti se dají jednoduše oddělat a kromě boudy a tašky (vzali jsme si tu pevnější) se dají lehce vyprat v pračce. Boudu a tašku jsem vyčistila ručně. Je jednoduše ovladatelný (hlavně díky otočným kolům), ale dají se i zaaretovat. Dá se tam nastavovat i odpružení a dostatečně houpal (pokud bylo potřeba). Skládá se lehce. Má i přehazovací rukojeť. Při výběru nám největší problém dělalo to, že ho nikde (teda tam, kde jsme byli - hlavně v Brně - Růžový panter, BABY STAR...) nemají v celé kolekci, takže barvu si musí člověk vybrat podle katalogu, který je aspoň podle naší skutečnosti hrozně moc zavádějící. A asi i vzhledem k vyšší ceně o něm nikde nic moc neví a to ani v BABY STARu (a přitom KENYO je dovozce). Podle naší zkušenosti byli nejlepší a nejvíce věděli na www.kocarky.cz. Původně jsme kočárek chtěli koupit v BABY STARu v Brně, ale po jejich chování jsme kočárek zakoupili kombinovaně - sporťák v Brně v BALLI a zbytek na www.kocarky.cz. Ocenila jsem jejich vsřícný přístup i když tu dražší část jsme u nich nekoupili. Ještě se omluvili, že musí oproti internetu zvednout cenu tašky (o 200,-), protože ceny dotují ze sporťáků. Byli fakt bezvadní profíci a moc mě mrzelo, že už jsme měli koupený sporťák a nekoupili jsme ho u nich. Takže s HARTENEM jsme moc spokojeni a i když nebyl nejlevnější, tak bych příště nevolila jinak.

Firkon F7

(Jana, 18. 2. 2009 22:46)

Ahojky,
já si koupila Firkon F7 a jsem maximálně spokojená.Kočárek je suprově ovladatelný a to i v takovém počasí jako je teď.
Má pěti bodové zapínání pak pro větší dítko na sporťák a přehazovací madlo.Je pravda že po přehození madla na druhou stranu není kočárek tak ovladatelný jak u hluboké verze kvůly těžišti.To je,ale asi u každého kočárku v kombinaci.
Co je hlavní, má opravdu velkou korbičku ve které je ještě vyndávací taška na mimi s pevným dnem,které jde vyndat.
Malá se narodila v září a zatím pořád jezdíme jak s taškou tak ještě i s fusakem uvnitř.A nepřijde mi nijak utlačovaná a to máme 7kg a 68cm:))))
Zatím se nám nestal ani žádný defekt kol ani nic podobného,nebo snad nějaká jiná závada na reklamaci,tak si nemůžu stěžovat.
Jsem opravdu ráda že jsem si vybrala zrovna tenhle kočárek:)

Nosítka pro Lucku a hanku

(Patt, 17. 2. 2009 21:07)

Tohle je hodně podobné jako s kočárky - každému vyhovuje něco jiného, pokud máte možnost vypůjčit si u kamarádky a vyzkoušet (nejlépe i s mimčem) je to před koupí ideál. Člověk alespoň trošku získá představu a neinvestuje do něčeho co pak jen leží ve skříni. Zkusím vám napsat své zkušenosti, ale jak už jsem psala, je to individuální. Na první mimčo jsme měli Babyvak - byl fajn, snadno a rychle se nasazoval, syn v něm hezky chrupkal, ovšem jak trošku poporostl začala mě z vaku bolet záda, protože to šikné zatížení páteře nebylo ideální. U druhého dítěte jsem si říkala, že šátek bude k zádům mnohem šetrnější, kamarádky si ho nemohly vynachválit, mimča chrupkající, spokojená, ortopedi doporučují. Koupila jsem šátek a zjistila, že malá ho nenávidí a mě šněrování taky zrovna neuchvátilo. Prostě ani jedna nejsme šátkařky. Představa, že by si ho na sebe uvázal manžel naprosto nereálná ;-) Sestřenice mi doporučila klokanku Babybjorn, že je úžasná a děti ji milují. Nejdřív jsem váhala, přeci jen peněz už na nosítka padlo dost, ale nakonec jsem vak i šátek, které leželi ladem ve skříni prodala a koupila Babybjorn. Světe div se, malá ji opravdu milovala a já vlastně taky, protože ona byla spokojená a moje záda vůbec necítila, že něco nosí. Manipulace byla rychlá a super jednoduchá. Mou jedinou obavu vyvrátil ortoped, když mě ujistil, že pokud tam dceru nenosím celý den tak páteř ani kyčle netrpí. Manžel ji také nosil moc rád. Takže u nás ve finále na celé čáře vyhrála klokanka Babybjorn. Snad vám i někdo další napíše své zkušenosti, věřím že budou zase jiné :-)

nosítko na mimi

(Hanka, 17. 2. 2009 20:30)

To není vůbec špatný dotaz ;o) Přidávám se k Lucii a prosím o zkušenosti s nosítky na dítka. Měli jsme pro syna krosnu, ale ta je až pro sedící dětičky. Je báječná, na výlety bez kočáru jsme ji dost využívali, ale na druhé mimi chci i nějaký baby vak či něco podobného, vhodného hned od narození. Co doporučíte?

Trochu jiný dotaz - klokanka

(Lucie, 17. 2. 2009 19:48)

Zdravím maminky, mohla byste některá napsat jaké máte zkušenosti s klokankou pro dítě a jaká se Vám osvědčila? Nevěděla jsem, kde mám dotaz umístit, tak ho píšu sem. Díky moc za odpovědi. L.

DorJan Danny Sport 2009

(Jana, 16. 2. 2009 7:39)

Ahoj Leni, děkuji moc za odpověd. Podařilo se mi konečně obejít všechny prodejny s kočárky v Prostějově a tenhle kočárek jsem v jednom z nich přece jen objevila. Ale začal se mi libit ještě jeden kočárek V-cross, tak teď už jen vyrazíme s manželem na nákupy a vybereme ten správný ;-) pa.

DorJan Danny Sport 2009

(Lenka, 15. 2. 2009 19:42)

Pro Janu: Jsme z Třebíče a kočárek máme objednaný v obchodě MP Market. Mají i webovky, tam ale nemají tu aktuální cenu, v celku si ty stránky moc často neaktualizují. Ale třeba by reagovali na mail.

Stupátko za HQ

(Giga, 15. 2. 2009 13:11)

údajně za něj jde stupátko od firmy L.ROSSY

kočárek Concord Fusion

(Míša, 15. 2. 2009 10:30)

Ahoj, nevíte někdo, zda tento kočárek nemají někde v Praze v kamenném obchodu? Moc se mi líbí a ráda bych ho před objednáním viděla v reálu. Díky

Kočárek Voyager travel soft

(Janka, 14. 2. 2009 8:37)

Dobrý den, máte někdo zkušenost s tímto tipem kočárku? díky za odpověd. Jana

kolečka

(Martina, 12. 2. 2009 15:09)

prosím poradte.Jaký máte zkušenosti s plastovou výplní na kolečkách,všude píši o gumách,ale ne jestli je lepší hliniková nebo umělá výpln kol.Vybrali jsme kočárek Peg Pérego GT3 2009 ,ale nevím zda taková to kolečka jsou dobrá????

FIRKON

(Katka, 12. 2. 2009 10:23)

Ahoj, precetla jsme si, ze nekolik z Vas si koupilo na konci roku 2008 kocarek Firkon. Napisete svoje pocity a dojmy? Me by se libil Firkon twist, ale stale vaham, tak prosim poradte. diky

Mutsy 4 rider,Slider

(Ilona, 12. 2. 2009 0:30)

Zaujal mě tento kočárek,máte zkušenosti?Zajímala by mě velikost korby,mimčo čekáme v červenci,tak v ní bude muset být přes zimu,tak aby se tam vešlo i s fusakem.Jaká je ovladatelnost a prostě veškeré dojmy,děkuji

Jakou značku golfek doporučíte?

(Petra, 11. 2. 2009 23:50)

Ahoj,
na léto chci koupit golfky (klidně i z druhé ruky). Jakou značku mi doporučíte? Chtěla bych spíš větší kola, abych mohla jezdit i v terénu:)

Patron fenix 4

(Danielka, 9. 2. 2009 20:49)

Ahojky , kočik som kúpila z druhej ruky:) , ale bola som s ním spokojná- Maťko sa narodil v júni a celé leto , jeseň aj zimu sme sa v ňom odvozili , čo mi však prekážalo bola ťažká manévrovateľnosť , aj preto sme sa rozhodli ho vzdať. Kúpili sme Pierre cardin step lux, tak dúfam, že budeme spokojní. Po prvej prechádzke som bola nadšená , ako ľahučko sa ovláda , a na zahodenie nieje ani preklápacia rúčka. Takže zatiaľ odporúčam .

X Lander X3 2008

(Lenka, 9. 2. 2009 19:13)

Milá Blanko a Michale, živě si vybavuji, jak jsme s manželem před časem řešili úplně stejný problém (a kteří nastávající rodiče to neřeší! :o) ). Tenkrát jsme ale uvažovali o X Landeru XA (model 2007 - který se od modelu 2008 liší snad jen v jiném umístění loga /informace od prodejce/). Synovi za chvíli bude 15 měsíců a "xáčko" si nemůžeme vynachválit! Jízdní vlastnosti jsou naprosto výborné - obstál jak ve městě, tak v terénu, a dokonce i ve sněhu. Co se týče korbičky ze začátku, tak to nebyl absolutní problém - je pravda trošku menší (užší), ale mimčo v ní bude stejně jenom krátce a v pohodě uspějete i se zimním fusakem. Sporťák je dostatečně prostorný pro i pro většího prcka. Polohování zádíček je dostačující i na spánek. Někomu by možná mohlo vadit, že tady chybí poloha úplného lehu a sedu (90 stupňů). Měli jsme trošku problém s předním otočným kolečkem, které se občas hodně vrklalo, když byl nerovný terén. Stačilo ale trošku utáhnout a jelo se dál. :o) Za sebe a snad i svého syna můžu X lander jen doporučit. Hodně štěstí nejen při výběru kočárku! :o)

Jané Nomad

(Monik, 8. 2. 2009 11:47)

Ahoj,
přidávám zkušenosti s Jané Nomad. Kočárek je to výborný, ale za tu cenu jsem očekávala přeci jen trochu více.
Klady: lehoučký, i se 7,5 kg drobečkem pořád zvládám nastoupit do tramvaje sama. Prima je, že se dá korbička sundat a nasadit na podvozek autosedačka - využijete na nákupech a u doktora a na návštěvách. Autosedačka se nasazuje v autě trochu déle, asi jako všechny bez ISOFIXu. Výška rukojeti je fajn, ale pro 2metrového čahouna to také není (manžel ma 185 a stačí mu to).
Zápory:
Jak už někdo psal, po chvíli Vám u všech kočárků Jané začne zapadávat brzdička, což je otravné, ale po objednání Vám to v servise HANDY na počkání opraví a už to nedělá.
Zato kolečka se sjíždí nevratně a to prakticky po pár dne ježdění. Se zaaretovanými předními zvládnete i docela terén, ale trochu se divně vrklají, tak nevím jestli s námi vydrží i na druhé mimi.
Košík pod boudou je velice nepraktický, nákup do něj dáte jedině tak, že sundáte korbu, naskládáte nákup a nandáte korbu. Což je opruz :-) Je ale dost velký, což je zase fajn.
Ani po 7 měsících, kdy s kočárem jezdím, jsem ale nenašla kočár, který by mi vyhovoval víc. Váha pro mě byla hodně důležitá, každý den ho tahám do schodů.
Tak hodně štěstí při výběru, který jsem Vám tímto chtěla usnadnit.
Ahpj Monika

Bebe comfort high trek Windoo

(Jana, 8. 2. 2009 11:27)

Prosím máte někdo zkušenost s tímto kočárkem??????

Firkon Quatro nebo Tako Jumper

(Lidus, 6. 2. 2009 20:45)

Ahoj Petro,ja jsem neodolala a uz mam doma Tako Jumper :-D zadny zkusenosti s nim nemam,cekame prvni mimi a do ulic vyjedeme az dubnu.Co ted koukam na Dorjan a dalsi,tak si jsou strasne podobni a je rozdil pouze v cene.Nekdo nadava na Tako,nekdo na jinou znacku,100hlav,100nazoru,takze asi nezbyva nic jineho nez to risknout,nejaky si vybrat a doufam,ze to nebude vadny kus :-D Kocarek jsme kupovali pres internet,nikde predtim jsme ho nevideli(myslim na kam.obchode)a zatim jsem s nim moc spokojena.Korbicka i sportak lze snadno predelat,ja ho koupila a autosedackou a tim adapterem.Prehazovaci rukojet nema,ale to vubec nevadi,protoze se to da doma predelat a pokud by prisel vitr smerem do kocaru,tak s malym ditetem by se to mohlo dat zvladnout a nebo si mladej na chvili vystoupi...to zjistim az pr.rok :-D tak vam preju hodne trpelivosti pri vyberu,pac my uz jsme z toho meli hlavu kolem a hlavne stastnou ruku.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115

následující »