Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama:
 


Jak vybrat kočárek

27. 12. 2006

Jak vybrat správný kočárek, čeho si všímat?

Nabídka kočárku je obrovská a my jsme u prvního miminka tápali a hledali, nevěděli jsme přesně na co se dívat, proto se tady pokusím shrnout naše zkušenosti, čím se řídit.

  1. Je rozdíl v tom, zda sháníte kočárek do velkého města nebo na vesnici. Maminky ve městě určitě ocení lehčí, skladné kočárky, se kterými se snáze dostanou do MHD nebo je rychle složí do kufru auta. A naopak - je nesmyslné kupovat odlehčený kočár za 30 tisíc, pokud 90% času bude miminko "zaparkované" pod oknem na zahradě.
  2. Trojkolka versus čtyřkolka – když pominu vzhled, na který má každý jiný názor, je důležité si uvědomit, že zatímco rozdíl mezi drahým a levným čtyřkolákem je většinou jen ve váze a případném ”vrzání”, mezi drahou a levnou tříkolkou může být - kromě již zmíněného - obrovský rozdíl i ve stabilitě! Myslete na bezpečí svého miminka a pokud zvažujete nákup některé levnější tříkolky, otestujte si v obchodě dobře její stabilitu! Zatímco dražší tříkolky mají zadní kola lehce skosená (jako mají třeba i vozíčky pro handicapované sportovce) levné varianty tento ”detail” většinou nenabízí a rozdíl ve stabilitě takovýchto kočárků je obrovský.
  3. Trojkombinace versus sólo hluboký kočár a posléze sporťák – záleží na volbě každého. Někdo dá přednost na prvního půl roku klasickému hlubokému kočárku, (který se dá za dobré ceny koupit v bazárcích) a později koupí nový sporťák.......jiný volí rovnou jeden kočár, který už od začátku nabízí všechny možnosti
  4. Cena – tady platí každý podle svých možností. Jen radím dobře počítat, protože někdy mohou lacinější kočárky přijít ve finále dráž. Pokud můžete, tak si za kvalitu raději připlaťte. Tím nechci říci, že nejdražší je ten nejlepší - kdepak - to ne, ale než půjdete nakupovat dobře zvažujte, co všechno od kočárku očekáváte, co nutně potřebujete a co naopak s klidem oželíte.


 

Čeho si všímat dále

Kola – obecně platí, že čím větší tím lepší. Určitě raději nafukovací než takové ty ”golfáčové”. V terénu nebo ve sněhu jsou malá kola strašně neobratná.
Rozměry korby – dítě tráví v hluboké korbě cca 6-7 měsíců. Pediatři doporučují, aby nepřecházelo na sporťák dokud samo nesedí. Musíte zvážit, zda vaše mimiko bude mít půl roku v létě čí v zimě (kdy je potřeba fusak), obecně se ale dá říci, že délka korbičky +/- 80cm je postačující.
Výška hluboké korbičky nad zemí – pokud jste vyšší, budete trávit polovinu procházky shrbení – z počátku je člověk věčně skloněný nad miminkem, tak myslete na svá záda.
Výškově nastavitelná rukojeť – tak aby vyhovovala oběma rodičům.
Vybírejte si spojenou rukojeť – ne takové ty dvě ručky jako mívají golfáče – kočárek je snáze ovladatelný.
Váha kočárku + jeho skladnost a případná ”snášenlivost” s kufrem vašeho auta
Rozpětí kol – pokud budete jezdit výtahem, dobře si vše přeměřte, stejně tak i případné dveře u pediatra či jiné překážky, které by vám v budoucnu mohly znesnadnit pohyb.
Dobře si zkontrolujte, aby dno korby bylo hladké, rovné – může se to zdát jako bláznivý nápad, ale my jsme při našem lítání po obchodech s hrůzou zjistili, že jsou na trhu i kočárky, které mají místo pevného dna jen jakousi kovovou mříž přes kterou je tenoučká vrstva molitanu – chudák miminko jako by leželo na roštu!
Také si pořádně překontrolujte brzdy! - bez legrace, ne u každého kočárku máte jistotu, že opravdu drží.
Sporťák – po nebo proti směru jízdy – věčné dilema – ty z vás, kteří váhají nad určitým typem kočárku právě proto, že nenabízí sportovní sedačku čelem k rodičům mohu ujistit, že zhruba od 8-i měsíců bude dítě zajímat vše kolem něj (mimo vás :-) a bude stejně chtít sedět ve směru jízdy a mít rozhled – a vy si zvyknete určitě pomaleji, ale brzy jeho nálady i lumpárny poznáte úplně stejně i "pozpátku":-) Takže pro mimčo je směr od vás v pohodě, ale sami zvažte, jakému pohledu dáte přednost vy.
Sportovní sedačka – její záda by měla jít vždy polohovat do lehu – ať už plynule nebo v několika polohách. Raději se vyhněte kočárkům které nabízejí ”sedící” sedačky – takové, co se sklápí celé, jako židlička. Uvědomte si, že vaše miminko přejde na sporťák okolo sedmi měsíců a jeho páteř rozhodně nebude připravená na spaní v sedě! Snad pro starší děti, které už v kočárku nespí a nebo pokud mimi usne během nákupu – a pak hurá rychle domů, rozhodně tento typ sedačky ale není vhodný na to, abyste s ním vyráželi na delší ”spací” procházky. Taky nespíte rádi na židli – nenuťte k tomu vaše miminko.
Polohování nožiček – s výhodou
Materiály – vyhněte se bavlně jako vnějšímu potahu. Navzdory ujištěním prodavačů, že je to přírodní materiál speciálně ošetřený, můžete si být si být jistí, že za dva tři měsíce (obzvláště pokud budete mít letní mimi) bavlněná látka vyšisuje a kočárek bude vypadat jako po 3. dítěti. S výhodou vybírejte materiály, které jsou snadno ošetřitelné – omyvatelné, případně se dá celý potah z kočárku stáhnout a přeprat – až vaše miminko vylije v kočárku svůj první hrníček šťávy, určitě si vzpomenete.......
Slunečník versus překlápěcí rukojeť kočárku – záleží na vás. Někdo bude bránit do krve přehazovací rukojeť, jiný vám řekne, že stejně bravurně zvládne bleskově nastavit slunečník, když zahne proti sluníčku – záleží na každém co si zvolí. Určitě jsou obě varianty vyhovující. Překlápěcí rukojeť je fajn v případě, když hodně fouká.
Pětibodové pásy - jednoznačně obrovská výhoda - obzvláště pokud je dítko živější
Košík pod kočárkem - zvažte zda budete potřebovat, aby sloužil na transport větších nákupů, zkontrolujte si také zda je snadno dostupný
Údržba kočárku - informujte se u prodavače, které části potahu jsou odnimatelné a jakou údržbu daný materiál vyžaduje. Obecně platí - čím více lze kočárek "vystriptýzovat", tím lépe. Přeci jen za ty dva roky co ho budete používat se nastřádají různé nehody.


 

Vychytávky, které mít nemusíte, ale které jsou super, když je máte:

Otočná kola usnadňující zatáčení kočárku - odpadá nadzvedávání na každém rohu
Ruční brzda na rukojeti kočárku - ocení hlavně ti, kteří budou častěji zdolávat kopce – odpadají takové ty situace, kdy kočár za sebou vláčí maminku, která brzdí podrážkama co to dá.
Plynulé polohování dna v korbičce - skvělé např. když je miminko nachlazené – můžete ho lehunce naklopit a lépe se mu dýchá.
Podvozek na který se dá nacvaknout autosedačka - oceníte např. při nákupech
Odvětrávání korbičky – prima proti ”zapaření” miminka nejen v letních měsících
Slídové okénko ve střeše kočárku – na ”hlídání” :-)
Pumpička na kola – neurazí a při malém defektu může pomoci dojet. I když přiznám, že když jsme my píchli kolo, byla to pořádná díra, takže na dojetí bychom museli mít kompresor :-)


 

Hurá do obchodu!

I když se rozhodnete kupovat kočárek přes internet - často to výjde cenově lépe, určitě si napřed zajděte do obchodu. Nejlépe je udělat si s partnerem doma seznam věcí, které od kočárku očekáváte a pak vyrazit na "výlet" do obchodu. Udělejte si na to čas, určitě běžte oba - a nejlépe aby se vám to časově hodilo, žádná honička - no prostě "výlet". Jo a nezapomeňte se vyzbrojit vlastním centimetrem. Často se stává, že prodavači loví rozměry kočárku z různých brožur a stejně vám ve finále nejsou schopni říci, zda je to vnitřní či vnější rozměr korbičky. Pohrajte si tam. Vyberte si pár kočárků, které vás něčím zaujaly a pak si je otestujte. Udělejte si závody ve skládání, polohování, slalomovou dráhu, no prostě vyblbněte se - jen tak zjistíte, který kočárek vám opravdu vyhovuje. Nezapomeňte, že jej budete používat minimálně další dva roky a bylo by škoda dát spoustu peněz a po měsíci zjistit, že vás ten kočárek dohání k šílenství. (což se bohužel děje spoustě lidí). Projděte si všechny body na vašem seznamu a podle toho, jak který kočárek uspěl, vyberte si svého favorita. Jo a nenechte se nutit prodavačem do okamžitého nákupu. To, že jste 2 hodiny "trénovali" na prodejně vás ještě nezavazuje k nákupu! Taky si nechejte radit jen v "rozumné" míře. Bohužel často platí, že prodavač chválí jen to, co má na obchodě (logicky) takže se vám klidně může stát, že ve vedlejším obchodě vám ten do nebe vychvalovaný kočárek naopak pomluví do posledního šroubku. Prostě nechte se informovat a pak se řiďte vlastním rozumem. Hodně štěstí při nákupech!


A ještě jedna malinká rada na závěr - věřím, že budete mít štěstí a váš kočárek bude bezporuchový (jako ten náš) - ale stejně pro příklad reklamace, zeptejte s v tom daném obchodě již při koupi, jaké nabízejí podmínky. Některé obchody - předpokládám, že pouze kamenné - vám totiž zaručí, že po dobu reklamace budete mít k dispozici jejich "erární" kočárek. Může se to zdát jako zanedbatelná maličkost - ale když na reklamaci dojde, je v tom rozdíl obrovský. Reklamace může trvat až 30 dnů a jen si představte být 30 dnů imobilní bez kočárku s malým nechodícím mimčem.......pokud není k ruce nikdo, kdo by vám kočárek půjčil, museli byste nejspíše investovat do nějakého bazárkového a ten pak zase prodávat - no prostě opět výdaje a trable navíc - proto se raději ptejte předem. To byl jeden z důvodů, proč jsme se rozhodli pro nákup v kamenném obchodě.

Prosba
V komentářích se množí dotazy na jednotlivé typy kočárků, proto mám na vás prosbu - Až budete mít kočárek koupený a otestovaný v praxi, vraťte se prosím na tyto stránky a podělte se se svými zkušenosti a postřehy (kladnými i zápornými) ohledně konkrétních značek kočárků. Za všechny budoucí rodiče, kteří hledají dobré rady, vám moc děkuji. -

Pokud přidáváte svoje zkušenosti s konkrétním typem kočárku, uveďte prosím do nadpisu jeho název - usnadníte tak ostatním rodičům orientaci. Děkuji.

No a protože komentářů již notně přibylo, doporučuji si usnadnit práci, a pokud hledáte recenze na konkrétní značku, používat při hledání ctrl+F.

 

Komentáře

Přehled komentářů

pro janu do kdy?

(Hanka, 23. 4. 2007 12:12)

Ahoj z vlastní zkušenosti bych to viděla takto mimi nejlépe v hlubokém kočárku do 6až8měsíce samozřejmě záleží na dě´tátku zda si již samo sedne. Sporťák nejdéle tak do 1apůl až 2let záleží na ročním období na děťátku jak chodí atd.pokud má třeba rok v létě je lepší pohodlný golfáč můj názor je že žádnou kombinaci člověk nevyužije do tří let.Max. golfky někam do města nebo na výlet u nás to takto bylo.

Teutonia

(Marcela, 23. 4. 2007 10:53)

Prosím, víte někdo, kdo k nám dováží kočárky Teutonia?Díky

do kdy??

(Jana, 22. 4. 2007 19:07)

Do jakého věku jste vozili své dítě v kočárku. Děkuji za všechny odpovědi

Peg Pérego

(Jiřina, 21. 4. 2007 21:10)

Velice doporučuji na zimu hluboký kočárek-ne trojkombinace. Z vlastní zkušenosti musím potvrdit,že v hlubokém kočárku má miminko úžasné místo a to ještě spinká ve fusaku. Já jsem se opravdu musela pochválit:)že jsem si pořídila zánovní kočárek této značky,protože jsem měla i veliké mimčo.Skládací,celkově pratelny,super odpružený,velký košík,otáčecí korbička.Kola sice ne,ale já s ním i bruslila a úplně v pohodě. A je lehký! Nyní ho prodávám a objednávám též Peg Pérego AT4 completo,protože také nemá chybu.Sice nový,protože opravdu používaný sporťák není samozřejmě zachovalý tak jako hluboký kočárek.

Free line - Pati Sport

(Zuzka, 20. 4. 2007 23:13)

Přiznám se, že když jsme se dívali v prosinci 2005 po nějaké trojkombinaci, nějak jsme to neprožívali, a pak jsem hleděla, co je všechno k mání. Nicméně nám tehdy padl do oka právě kočárek Pati Sport a dodnes nelituji (malý má 15 měsíců). Kočárek je to prostorný, mimčo jsme v něm vozili v té tašce a ještě s fusakem, letos jsme jezdili s ročním klučinou (žádným mrňousem) bez tašky, ale v poho s fusakem. Potahy kočárku jsou stále jak nové (zatímco některé kamarádky se stejně starými kočárky jiných značek už je mají vyšisované). Kočárek se docela dobře ovládá, ještě líp pak jako sporťák. Přehazovací rukojeť si nemůžu vynachválit. Má velký koš, v ceně je i taška na rukojeť. Jediné, nač je třeba dávat pozor, jsou takové ty zubaté kolečka, co do nich zapadá brzda, pokud někdo zabere ve chvíli, kdy je zabržděno, dají se vylomit ( i když v nových kolekcích už jsou možná bytelnější, to nevím). A pak na systém sundávání stříšky. Všimla jsem si, že některé se sundávají jakoby silou (přes zoubky), ale některé taky tak, že se musí střecha stlačit zvrchu, a pak dozadu. Tento systém máme my a má to tu chybu, že se uvolňují šroubky, které ten systém drží, a pak stříška nedrží nahoře (ale chce to pak jen ty šroubky občas přitáhnout).
Abych to shrnula, mouchy tento kočárek má, ale jsme s ním velice spokojení, a to ho opravdu nešetříme (město, les, cestování). Co jsem od kočárku chtěla, to má.....

Katce V

(Barbora, 20. 4. 2007 21:41)

Kamarádka Je vlastníkem kočárku Chicco S3, trojkombinace a bohužel není moc spokojená.Pokud používala korbičku, ještě tak nic moc neřešila, ale tedˇ u sportˇáku řeší strašně moc nedostatků. Začala jí vrzat kolečka, téměř týdně maže, vadí jí,že zádová opěrka není polohovatelná až do vodorovné polohy a že u boudičky je spousta míst,kudy může do kočárku foukat.Nejvíc jí ale vadí, že není sedačka otočná o 180 stupnˇů a tak nemůže s malým komunikovat, když už ho nebaví jen tak koukat ven z kočárku. Hodně štěstí při výběru toho správného vozítka, také tím procházím.

Pro Šárku

(Vendulka, 20. 4. 2007 21:39)

Ahoj Šárko, nemám zkušenost konkrétně s tímto kočárkem, ale můžu Ti říct, že 73cm má můj syn teď v devíti měsících. Teprve měsíc jezdí ve sporťáku, délku lůžka máme 85cm - ještě se tam na ležení vejde, ale už je ho doslova plný kočár. V půl roce mi Ondra měřil 71cm, takže bych se na délku dost bála. Navíc kamarádka si pořídila Mutsy sporťák a stěžuje si, že je dost úzký.

Hluboká korbička k podvozkům Mutsy

(Šárka, 20. 4. 2007 21:08)

Ahoj,prosím nemáte někdo zkušenosti s délkou lůžka (píší 73cm) u této korbičky? V červnu se mi narodí chlapeček a napadá mě jestli se tam v zimě ve fusaku na délku ještě vejde.Budu ráda za každou zkušenost díky.

I.T.C

(Katka, 20. 4. 2007 14:05)

Ahoj všem, prosím o radu. Má někdo zkušenosti s kočárkem ICOO TARGO COUNTRY? Děkuji

Casualplay S4

(Vendulka, 20. 4. 2007 12:19)

Ahoj, už jsem tady psala, že hodlám prodat kočár a vyhlížím jiný, s lepšími jízdními vlastnostmi, dobře ovladatelný, pohodlný pro syna a pěkný. Zaměřila jsem se na Casualplay S4, mimo jiné také díky kladným recenzím tady :o)) Můžete mi někdo říct, jak se s ním jezdí ve sněhu? Bydlím totiž v jižních čechách a tak musím myslet na často neodhrnuté chodníky ap. Předpokládám, že když zvládá kořeny v lese, snad zvládne i hrboly na sněhu :o))
Děkuji, pa pa

Poraďte prosím

(Klarča, 19. 4. 2007 19:47)

Čauky,prosím Vás,můžete mi některá poradit.Hledám kombinovanou tříkolku,která by byla prostorná,s velkým nákupním košíkem v přijatelné ceně.Asi je to moc kombinací najednou,protože žádnou takovou nemůžu najít.Díky

Fenix F3 od firmy Patron Bohemia

(Jana, 19. 4. 2007 16:27)

Ahoj holky,
jak to tady tak čtu, bude lepší, když i já upozorním na některé mouchy...:-)
Od listopadu 06 jezdím s trojkolkou Fenixem. Tento kočárek je lehký (každý den ho nosím do schodů), docela prostorný, má široká kola a jako sporťák je dobře ovladatelný. Je ale tužší pokud je miminko čelem. Z "této strany" i vrže konstrukce při nájezdu na chodník. Do kol (tzv. bezdušová, takže se do nich nedostanu) se nám dostal písek (trochu rachtám):-). Stříška je částečně z boku síťovaná. Nefouká tam, protože je pod tím fólie, ale skrz ní svítí slunce rovnou na miminko. Ruční brzdu jsme již jednou reklamovali a mohli bychom zas. Jinak je to ale velice dobrá věc (pokud funguje):-) Nožní brzda je tak trochu rozvrklaná, ale zatím brzdí (uf!):-). Košík je sice hluboký, ale hůř dostupný. Zatím ho používáme jako kočárek hluboký s vloženým lůžkem. Pouze přehazujeme korbu, když svítí slunce (docela to jde a to jsem tintítko!):-). Z toho vyplývá, že ho ještě nemám zmáknutý jako sporťák. Minulý týden mi v sámošce cosi z kočárku vyskočilo a byly toho hned 4 kusy!:-) Po bližším ohledání jsem zjistila, že to je pérko a spol. na odpružení. Doma jsme to poskládali a natloukli zpátky.
Co se týče se skládáním do auta (máme Felicii combi) je to v pohodě, ale už tam nic moc dalšího nedáme.
Pokud bych diskutovala téma trojkolka versus čtyřkolka, na trojkolku (tato není s otočným kolem, což je škoda) nemůžu dopustit. Jezdím s ní v cestou necestou, polem nepolem...zvednu kočárek na přední kolečko a projedu téměř všude. To co jsem projela si se čtyřkolkou nedokážu představit. Ale nechci se nikoho dotknout...:-)
Kdybych si kupovala nový kočárek, nevím zda bych si ho znova vybrala. Když to tak ale poslouchám, mám pocit, že to je "prašť jako uhoď".
Hauk!:-)

Vendulka

(DorJan - Cross coutry, Casual play S4, 19. 4. 2007 16:25)

Ahoj maminky, chci se s vámi také podělit o své zkušenosti s kočárkem. Před rokem jsem začala řešit, jaké vozítko si pořídím na našeho Ondráška a rozhodla jsem se pro čtyřkombinaci. Připadalo mi výhodné, že nebudu muset kupovat několik kočárků a tak jsem se rozhlížela pouze v této třídě. Nakonec jsme vybrali Cross country. Některé vychytávky mi na něm připadají fajn (např. síťka na korbičce, odepínací potah na stolečku u sporťáku), ale po devíti měsících vlastnění tohoto kočárku jen nadávám a lituji, že jsem se pro něj rozhodla. Jako hluboký kočárek ještě celkem ujde, ale při přehození rukojeti se hodně špatně ovládá. Navíc se s ním těžko zatáčí a od samého začátku nás zlobí brzdy. Teď jsem ho už musela reklamovat, protože se mi na několika místech začal trhat potah (a to je Ondra malý - ještě v něm nijak neřádí) a potrhala se slída na stříšce. Do reklamace mi ho vezmou v pohodě, ale jsem rozhodnutá, ho po opravení zkusit prodat a pořídit si sportovní kočárek, na který si za pár let (na druhé dítě) dokoupím jen korbičku. Vyhlédla jsem si krásný kočárek Casualplay S4 a tady jsem navíc četla moc krásné recenze. Zatím jsem o něm nečetla ani neslyšela nic špatného, tak se chci co nejdřív na něj podívat někam do obchodu, pořádně ho s Ondrou vyzkoušíme a kdyžtak půjdem do toho. Snad to nebude chyba a nebudu za chvilku zase nadávat - nepatřím totiž zrovna mezi ty, které si mohou dovolit kupovat za chvilku zase jiný kočár :o)
Všechny zdravím, přeji krásné dny a úspěšné vybírání vozidla pro vaše mimi :o))
PS:Po zkušenostech radím raději nehledět na peníze a v obchodě pořádně zkoušet, zkoušet, zkoušet!

Luckám :o)

(Eva, 18. 4. 2007 20:36)

Ahoj holky,
vybrali jsme nakonec kombinovaný kočárek od fy Patron Bohemia typ Apolon (letošní kolekce - je trošku vychytanější než loňská). Nevím, zda by tento typ odpovídal právě vašim potřebám, my jsme chtěli hlavně velkou korbičku (na zimu budeme mít půlroční mimi ve fusaku, tak aby se tam pohodlně vešlo), velká nafukovací kola, abychom mohli do terénu a ne moc těžký (Apolon je odlehčený a váží 14 kg, což je ve srovnání s obdobnými kočárky dost dobré). Reference na internetu byly velice dobré, vzhled taky OK, jediný problém vidím ve skládání do auta, ale jdou oddělat kolečka (poměrně snadno, zkoušeli jsme to v obchodě), tak si snad nějak poradíme a bude nám dobře sloužit.
Přeju hodně zdaru při vybírání toho vašeho pravého ořechového!
Přeju

Pro Katku

(Katka, 18. 4. 2007 20:17)

Měla jsem kočárek značky Bébécár, byl velice kvalitní a perfektně se sním jezdilo. Je to velice dobrá značka a určitě ti ho doporučuji. Po 2 letech jsem ho prodala i za skvělou cenu. Čekéme opět miminko a určitě si ho koupím stejnou značku.

Radce

(Kateřina, 18. 4. 2007 19:25)

Děkuju za zkušenosti. Malá je sice ještě malá (3 měsíce), ale mám malé auto a pokud chci někam vyrazit bez manžela, těžkou trojkombinaci nenasoukám do kufru ani omylem, tak jsme chtěla nějaký lehký, ale pohodlný kočárek, který jde dát do úplného lehu. Pravda je,že těch kol se taky bojím..ale zatím jsem lepší nenašla.

Peg Pérego centro completo

(Radka, 18. 4. 2007 12:35)

My ho máme a jsem spokojená, Vřele doporučuji. Mrňousek - 17 měsíců/16 kg je velmi neposedný, kříry ve sporťáku nedopneme, permanentně z něj utíká, strká noky i ruce do předního kola a dupe na brzdu, takže nemůžu ujet ani metry. No hrůza!!! protože ještě spí a je malý, chtěla jsem polohovací golfky se stříškou. Golfky máme, ale jen obyč. Do tohoto kočáru se vejde, je velký, měkký a prostorný, kšíry jsou velké a miluje hrací pultík. Jsem spokojená, kočár je lehce složitelný a rozložitelný, lehký. jen mi vadí aretovací přední kola - neumím s nima jezdit a při bloknutí aretace se kočár těžko otáčí. Ale to je na zvyku. Manžel s tím nemá problémy. Musím se to naučit.

Neonato Reverso Sport Tris

(Petra, 18. 4. 2007 11:50)

Prosím o radu. Máte někdo zkušenost s kočárkem Neonato Reverso Sport Tris. Velice se mi líbí design 2007, ale odrazují mě plastová kolečka (raději bych nafukovací) a to, že u sporťáku nejde opěrka zad sklopit úplně do lehu. Předem děkuji.

Herqules

(Pavla, 18. 4. 2007 11:16)

Neprodavate nekdo autosedacku Britax s adaptery na Hq??? Kdyztak sharien@post.cz dik

Lucka II.

(Evě, 18. 4. 2007 7:52)

No to by mě taky zajímalo, který jsi nakonec vybrala ? Já se jedu s manželem podívat ještě na toho Slaloma tak uvídíme. Fakt jsem si přebrala pro a proti kočárků co jsem chtěla a asi ten Slalom bude nejvhodnější. Hlavně kvůli váze a skládání do auta. my ten kufr máme fakt malej a nic se tam nevejde.A je pravda, že od těch plastových koleček mě taky zrazují.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115

následující »