Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama:
 


Jak vybrat kočárek

27. 12. 2006

Jak vybrat správný kočárek, čeho si všímat?

Nabídka kočárku je obrovská a my jsme u prvního miminka tápali a hledali, nevěděli jsme přesně na co se dívat, proto se tady pokusím shrnout naše zkušenosti, čím se řídit.

  1. Je rozdíl v tom, zda sháníte kočárek do velkého města nebo na vesnici. Maminky ve městě určitě ocení lehčí, skladné kočárky, se kterými se snáze dostanou do MHD nebo je rychle složí do kufru auta. A naopak - je nesmyslné kupovat odlehčený kočár za 30 tisíc, pokud 90% času bude miminko "zaparkované" pod oknem na zahradě.
  2. Trojkolka versus čtyřkolka – když pominu vzhled, na který má každý jiný názor, je důležité si uvědomit, že zatímco rozdíl mezi drahým a levným čtyřkolákem je většinou jen ve váze a případném ”vrzání”, mezi drahou a levnou tříkolkou může být - kromě již zmíněného - obrovský rozdíl i ve stabilitě! Myslete na bezpečí svého miminka a pokud zvažujete nákup některé levnější tříkolky, otestujte si v obchodě dobře její stabilitu! Zatímco dražší tříkolky mají zadní kola lehce skosená (jako mají třeba i vozíčky pro handicapované sportovce) levné varianty tento ”detail” většinou nenabízí a rozdíl ve stabilitě takovýchto kočárků je obrovský.
  3. Trojkombinace versus sólo hluboký kočár a posléze sporťák – záleží na volbě každého. Někdo dá přednost na prvního půl roku klasickému hlubokému kočárku, (který se dá za dobré ceny koupit v bazárcích) a později koupí nový sporťák.......jiný volí rovnou jeden kočár, který už od začátku nabízí všechny možnosti
  4. Cena – tady platí každý podle svých možností. Jen radím dobře počítat, protože někdy mohou lacinější kočárky přijít ve finále dráž. Pokud můžete, tak si za kvalitu raději připlaťte. Tím nechci říci, že nejdražší je ten nejlepší - kdepak - to ne, ale než půjdete nakupovat dobře zvažujte, co všechno od kočárku očekáváte, co nutně potřebujete a co naopak s klidem oželíte.


 

Čeho si všímat dále

Kola – obecně platí, že čím větší tím lepší. Určitě raději nafukovací než takové ty ”golfáčové”. V terénu nebo ve sněhu jsou malá kola strašně neobratná.
Rozměry korby – dítě tráví v hluboké korbě cca 6-7 měsíců. Pediatři doporučují, aby nepřecházelo na sporťák dokud samo nesedí. Musíte zvážit, zda vaše mimiko bude mít půl roku v létě čí v zimě (kdy je potřeba fusak), obecně se ale dá říci, že délka korbičky +/- 80cm je postačující.
Výška hluboké korbičky nad zemí – pokud jste vyšší, budete trávit polovinu procházky shrbení – z počátku je člověk věčně skloněný nad miminkem, tak myslete na svá záda.
Výškově nastavitelná rukojeť – tak aby vyhovovala oběma rodičům.
Vybírejte si spojenou rukojeť – ne takové ty dvě ručky jako mívají golfáče – kočárek je snáze ovladatelný.
Váha kočárku + jeho skladnost a případná ”snášenlivost” s kufrem vašeho auta
Rozpětí kol – pokud budete jezdit výtahem, dobře si vše přeměřte, stejně tak i případné dveře u pediatra či jiné překážky, které by vám v budoucnu mohly znesnadnit pohyb.
Dobře si zkontrolujte, aby dno korby bylo hladké, rovné – může se to zdát jako bláznivý nápad, ale my jsme při našem lítání po obchodech s hrůzou zjistili, že jsou na trhu i kočárky, které mají místo pevného dna jen jakousi kovovou mříž přes kterou je tenoučká vrstva molitanu – chudák miminko jako by leželo na roštu!
Také si pořádně překontrolujte brzdy! - bez legrace, ne u každého kočárku máte jistotu, že opravdu drží.
Sporťák – po nebo proti směru jízdy – věčné dilema – ty z vás, kteří váhají nad určitým typem kočárku právě proto, že nenabízí sportovní sedačku čelem k rodičům mohu ujistit, že zhruba od 8-i měsíců bude dítě zajímat vše kolem něj (mimo vás :-) a bude stejně chtít sedět ve směru jízdy a mít rozhled – a vy si zvyknete určitě pomaleji, ale brzy jeho nálady i lumpárny poznáte úplně stejně i "pozpátku":-) Takže pro mimčo je směr od vás v pohodě, ale sami zvažte, jakému pohledu dáte přednost vy.
Sportovní sedačka – její záda by měla jít vždy polohovat do lehu – ať už plynule nebo v několika polohách. Raději se vyhněte kočárkům které nabízejí ”sedící” sedačky – takové, co se sklápí celé, jako židlička. Uvědomte si, že vaše miminko přejde na sporťák okolo sedmi měsíců a jeho páteř rozhodně nebude připravená na spaní v sedě! Snad pro starší děti, které už v kočárku nespí a nebo pokud mimi usne během nákupu – a pak hurá rychle domů, rozhodně tento typ sedačky ale není vhodný na to, abyste s ním vyráželi na delší ”spací” procházky. Taky nespíte rádi na židli – nenuťte k tomu vaše miminko.
Polohování nožiček – s výhodou
Materiály – vyhněte se bavlně jako vnějšímu potahu. Navzdory ujištěním prodavačů, že je to přírodní materiál speciálně ošetřený, můžete si být si být jistí, že za dva tři měsíce (obzvláště pokud budete mít letní mimi) bavlněná látka vyšisuje a kočárek bude vypadat jako po 3. dítěti. S výhodou vybírejte materiály, které jsou snadno ošetřitelné – omyvatelné, případně se dá celý potah z kočárku stáhnout a přeprat – až vaše miminko vylije v kočárku svůj první hrníček šťávy, určitě si vzpomenete.......
Slunečník versus překlápěcí rukojeť kočárku – záleží na vás. Někdo bude bránit do krve přehazovací rukojeť, jiný vám řekne, že stejně bravurně zvládne bleskově nastavit slunečník, když zahne proti sluníčku – záleží na každém co si zvolí. Určitě jsou obě varianty vyhovující. Překlápěcí rukojeť je fajn v případě, když hodně fouká.
Pětibodové pásy - jednoznačně obrovská výhoda - obzvláště pokud je dítko živější
Košík pod kočárkem - zvažte zda budete potřebovat, aby sloužil na transport větších nákupů, zkontrolujte si také zda je snadno dostupný
Údržba kočárku - informujte se u prodavače, které části potahu jsou odnimatelné a jakou údržbu daný materiál vyžaduje. Obecně platí - čím více lze kočárek "vystriptýzovat", tím lépe. Přeci jen za ty dva roky co ho budete používat se nastřádají různé nehody.


 

Vychytávky, které mít nemusíte, ale které jsou super, když je máte:

Otočná kola usnadňující zatáčení kočárku - odpadá nadzvedávání na každém rohu
Ruční brzda na rukojeti kočárku - ocení hlavně ti, kteří budou častěji zdolávat kopce – odpadají takové ty situace, kdy kočár za sebou vláčí maminku, která brzdí podrážkama co to dá.
Plynulé polohování dna v korbičce - skvělé např. když je miminko nachlazené – můžete ho lehunce naklopit a lépe se mu dýchá.
Podvozek na který se dá nacvaknout autosedačka - oceníte např. při nákupech
Odvětrávání korbičky – prima proti ”zapaření” miminka nejen v letních měsících
Slídové okénko ve střeše kočárku – na ”hlídání” :-)
Pumpička na kola – neurazí a při malém defektu může pomoci dojet. I když přiznám, že když jsme my píchli kolo, byla to pořádná díra, takže na dojetí bychom museli mít kompresor :-)


 

Hurá do obchodu!

I když se rozhodnete kupovat kočárek přes internet - často to výjde cenově lépe, určitě si napřed zajděte do obchodu. Nejlépe je udělat si s partnerem doma seznam věcí, které od kočárku očekáváte a pak vyrazit na "výlet" do obchodu. Udělejte si na to čas, určitě běžte oba - a nejlépe aby se vám to časově hodilo, žádná honička - no prostě "výlet". Jo a nezapomeňte se vyzbrojit vlastním centimetrem. Často se stává, že prodavači loví rozměry kočárku z různých brožur a stejně vám ve finále nejsou schopni říci, zda je to vnitřní či vnější rozměr korbičky. Pohrajte si tam. Vyberte si pár kočárků, které vás něčím zaujaly a pak si je otestujte. Udělejte si závody ve skládání, polohování, slalomovou dráhu, no prostě vyblbněte se - jen tak zjistíte, který kočárek vám opravdu vyhovuje. Nezapomeňte, že jej budete používat minimálně další dva roky a bylo by škoda dát spoustu peněz a po měsíci zjistit, že vás ten kočárek dohání k šílenství. (což se bohužel děje spoustě lidí). Projděte si všechny body na vašem seznamu a podle toho, jak který kočárek uspěl, vyberte si svého favorita. Jo a nenechte se nutit prodavačem do okamžitého nákupu. To, že jste 2 hodiny "trénovali" na prodejně vás ještě nezavazuje k nákupu! Taky si nechejte radit jen v "rozumné" míře. Bohužel často platí, že prodavač chválí jen to, co má na obchodě (logicky) takže se vám klidně může stát, že ve vedlejším obchodě vám ten do nebe vychvalovaný kočárek naopak pomluví do posledního šroubku. Prostě nechte se informovat a pak se řiďte vlastním rozumem. Hodně štěstí při nákupech!


A ještě jedna malinká rada na závěr - věřím, že budete mít štěstí a váš kočárek bude bezporuchový (jako ten náš) - ale stejně pro příklad reklamace, zeptejte s v tom daném obchodě již při koupi, jaké nabízejí podmínky. Některé obchody - předpokládám, že pouze kamenné - vám totiž zaručí, že po dobu reklamace budete mít k dispozici jejich "erární" kočárek. Může se to zdát jako zanedbatelná maličkost - ale když na reklamaci dojde, je v tom rozdíl obrovský. Reklamace může trvat až 30 dnů a jen si představte být 30 dnů imobilní bez kočárku s malým nechodícím mimčem.......pokud není k ruce nikdo, kdo by vám kočárek půjčil, museli byste nejspíše investovat do nějakého bazárkového a ten pak zase prodávat - no prostě opět výdaje a trable navíc - proto se raději ptejte předem. To byl jeden z důvodů, proč jsme se rozhodli pro nákup v kamenném obchodě.

Prosba
V komentářích se množí dotazy na jednotlivé typy kočárků, proto mám na vás prosbu - Až budete mít kočárek koupený a otestovaný v praxi, vraťte se prosím na tyto stránky a podělte se se svými zkušenosti a postřehy (kladnými i zápornými) ohledně konkrétních značek kočárků. Za všechny budoucí rodiče, kteří hledají dobré rady, vám moc děkuji. -

Pokud přidáváte svoje zkušenosti s konkrétním typem kočárku, uveďte prosím do nadpisu jeho název - usnadníte tak ostatním rodičům orientaci. Děkuji.

No a protože komentářů již notně přibylo, doporučuji si usnadnit práci, a pokud hledáte recenze na konkrétní značku, používat při hledání ctrl+F.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Herqules Rally

(Radka, 15. 1. 2009 20:01)

Ahoj.Chci si koupit kočárek Herqules Rally. Potřebuji radu , jste s ním spokojeni? Mám 16 měsíců starého syna a nevím zda se do kočárku vejde - kolik měří zádová opěrka? Je kočárek vhodný i ke spaní? Prosím pomozte...

pro Macka - LEVIROO

(Petra , 11. 1. 2009 19:20)

Sice nejsem z plzeňského kraje,ale taky jsem měla problémy s hledáním prodejen s kočárkem co jsem si vybrala.Pak jsem to zkusila přes GOOGLE.Zkus zadat Leviroo Plzeň a měly by ti vyjet všechny prodejny,kde tyto kočárky prodávají.Mě to alespoň hodně pomohlo a obchůdek jsem našla :-) Hodně štěstí a ať máš štastnou ruku při výběru!Peťa

kočárek LEVIROO

(Macek, 9. 1. 2009 19:07)

Nemohu najít obchod s kočárkem LEVIROO v Plzeňském kraji. Poraďte mi prosím. Děkuji

pro Slávku

(db74, 8. 1. 2009 16:40)

Ještě jsem ti zapoměl zdůraznit že pokud pojedeš vlakem a nejsi tady v Ově tak bacha. Je zastávka Ova-Kunčice a Ova-Kunčičky - pozor neplést! :) V případě že pojedeš autem: Od Havířova je to první světelná křižovatka a doprava. Od Frýdku-Místku přijedeš po rychlostní komunikaci "Místecká" a dáš se na směr Český Těšín. To budeš na rudné a zase první křižovatka tentokrát vlevo. :) Pozor cca od 14.1. by rychlostní silnice Český Těšín - F-M a F-M - Ostrava měla být zpoplatněna. Přesný termín se neví jelikož naše vláda... Pokud nemáš dálniční známku je pak lepší jet ČT-Hav-Ova. Na te mapě se dá celkem vpoho zorientovat. db

Nemáte už někdo kočárek LEVIROO???

(Marsí, 8. 1. 2009 0:57)

Holky, nemáte už někdo nějaké osobní zkušenosti s kočátkem LEVIROO????

cam cortina

(Aja, 6. 1. 2009 21:51)

ahoj všechny mamky co vybíráte kočárky .Já se zamilovala do cortinky je super hlubokej se jim povedl je velky skvěle se rozkládá výhoda je i polohování hlavičky ale sporták mě trochu zklamal je dost uzký a zdálo se mi na zimu málo krytý .Náš malej spal do 2 let venku a tak tam měl dost málo místa .Prodala jsem ho a koupili jsme starší beby Welt oregon 3 také trojkolku a to bylo něco jinýho korba šla také jak po směru tak i proti směru jízdy byl širší tím pádem i prostornější a i víc krytý na zimu . tak až budete vybírat mrkněte i na sporták já vybírala podle hluboké korby a pak byla zklamaná . Asi italové nemaj takové zimy jako my

Teutonia Elegance

(Eva, 6. 1. 2009 18:10)

Zdravím všechny maminky. Máme rádi kvalitu a design, proto jsme si vybrali německý kočárek značky Teutonia. Bohužel zřejmě díky ceně tohoto kočárku (hluboká korba+sportovní část vyjde na 20tis.) jej prodejci nemívají skladem ani v Praze. Kočárek jsme potřebovali narychlo, proto jsme obvolali skoro všechny prodejce..až jsme "narazili" na Babyrenku v Liberci. Kočárek je opravdu luxusní, ale ihned na první procházce jsme zjistili, že kočárek neudrží směr a zatáčí doleva, ihned jsme informovali prodejce s tím, že si přejeme vyměnit podvozek. Byla nám přislíbena výměna. Do Liberce jsme se dostali až po 2 měsících od nákupu, tam nám kočárek "opravili" po příjezdu domů do Prahy jsme zjistili, že zatáčí po 5 metrech doprava. Prodejce nám sdělil, že výrobce Teutonia udává normu vychýlení ze směru do 10%. tzn.že na 30m může uhnout do 3m,to by znamenalo že na kilometru bych kočárek rovnala 30x..? Navíc nám pan Pichl oznámil, že jsme si vadu způsobili sami. Na kočárek je záruka 3 roky...chtěla bych vědět, co by říkali, kdybychom přišli s vadou např. po 2 letech. Nakonec s námi ukončili obchod a kočár jsme vrátili..teď sháníme nový..
Závěrem...myslím, že Teutonia je velice dobrá volba, ovšem záleží na štěstí a hlavně na prodejci. Do Liberce se už dlouho nepodíváme.

PegPerego Skate

(Kata, 6. 1. 2009 0:34)

Mame skoro 7 mesicu kocarek PegPerego Skate- stylova ctyrkolka- trojkombinace italske vyroby. Mezi jeho vyhody patri to, ze je to trojkombinace - na sportak i na hluboky je stejna konstrukce (da se zaseknout v obou smerech), zaseknuta autosedacka je proste parada - hlavne zezacatku kdyz nam mimco usnulo v aute jsme ho spici zacvakli do podvozku a frceli dal bez probuzeni. Ted si uzivame lehkost prestavby sportaku (koukame na sebe) na hluboky - kdyz se mu sedicimu zacne chtit spat tak to predelam na hluboky vpodstate tremi tahy. Nevyhoda je v tom ze se neda posouvat podlozka nozicek (ted mu skoro visi) a podpora nozicek se polohuje zaroven s operkou zad. Bohuzel plastenka se zapina na boudicku na zip zprava doleva, takze krome tohoze se mi na ni zda malo pruduchu navic musim davat dudlik do pusy levou rukou a tu nemam tak pohotovou a sikovnou. No a nejvetsi nevyhoda je, ze kocarek je uvnitr maly (kratky i uzky), ale mame tedy extra velke mimco takze to nemusi byt smerodatne- nas maly ma v 6 mesicich 77 cm a 8,5 kg (takze skoro jako rocni dite). Kocarek je super do obchodu (predni kolecka jsou bud otocna takze i v malem obchudku se vejdu mezi regaly) na rovnou cestu (predni kolecka se daji zaseknout) i do terenu, diky spojene rukojeti se da ovladat jednou rukou a vypada proste rozkosne. Prostor na nakup neni - je to jen takova sitovana policka, ale pomaha gumicka, pod kterou se da zachytit igelitka. Doporucuju koupit tasku, ma spoustu kapes a je v barve kocarku, kdyz je hluboky tak je lepsi ji vazat dole, v uprave sportaku se vejde zachytit na rukojet. Rukojet pro sofera se da nastavit do super vysky pro 190 cm vysokou osobu, akorat pri nejvyssim nastaveni rukojeti mame tendenci okopavat tycku spojujici brzdy (brzda je jen u kola, neda se brzdit slapnutim na tu tycku samotnou jak jsme zvykli od ceskych vyrobcu). Pro deti mensiho vzrustu doporucuju...

Ostrava....

(Slávka, 5. 1. 2009 21:11)

db74 ďakujem veeeľmi krásne (aj za mapku) :))

Ostrava

(db74, 3. 1. 2009 21:05)

Ahoj, nejsem sice z Ostravy ale z blízkého okolí. Doporučuju ti zastávku Ova-Kunčičky. Spoj asi nedoporučím, myslím si že to ale nebude problém, je to jen cca 900metrů. Lepší je ale dojet autem, páč je tam trošku tmavo...
http://www.mapy.cz/#x=142003264@y=135127104@z=15@mm=ZP@dm=141990304+135126240+17856-4128+1376+11712

kočárek Hartan Skater S

(Soňa, 1. 1. 2009 19:01)

Milé maminky,
chtěla bych se podělit o své zkušenosti s tímto kočárkem, který vlastníme už 2 měsíce. Vím, není to moc dlouhá doba, ale je používaný denně a něco málo už bych o něm napsat mohla.
Hartan Skater S je německý,sportovníkočárek,tříkolka. Nikdo tady o tomto kočárku nepíše, ale je tady pár příspěvků o Teutonii Spirit S3 a tyto dva kočáry jsou si velice podobné.
Velice oceňuji ruční brzdu na polohovatelné rukojeti, protože bydlíme na vesnici a do kopců a z kopců jezdíme pořád. Brzdy jsou dvě, jedna je úplně dole, parkovací brzda.Je taky možné nastavení pérování a to buď měkké nebo sportovní pérování. Kočárek se dá dát do úplně vodorovné polohy, což velice oceňuji, moje roční miminko v něm jednou denně spí. Na délku měří 90 cm, což je naprosto dostačující, ( opěrka nohou se dá prodloužit) na šířku pouze 34 cm. Když tam dám miminko teď v zimě v teplém oblečení a v zimním fusaku Emitex, tak je tam sice dost natěsno, ale vejde se. Kočárek je lehký, snadno ovladatelný a lehce se skládá. Korbička lze otočit proti směru jízdy. Přední kolečko je otočné o 180 stupňů, ale dá se zaaretovat.Nevýhoda toho předního kolečka je, že když se pod blatník dostane bláto, tak jde špatně dostat ven. Kdyby byl blatník trochu výš, tak by to šlo lépe odstranit. Záleží ale taky na tom, po jakých cestách jezdíte.
Nemám sice tento kočárek dlouho, ale vcelku jsem spokojená a podruhé bych volila stejně. Cena je vysoká, ale kočár je opravdu kvalitní. Myslím, že dlouho vydrží.
Přeju Vám šťastnou volbu. My jsme ten sporťák vybírali dost dlouho a jsem ráda, že už to máme za sebou.

KOČÁREK PRO DVOJČATA

(Lenka, 1. 1. 2009 12:53)

Zdravím všechny,
chtěla jsem požádat o radu s výběrem kočárku pro dvojčata. Čekáme miminka koncem února/začátkem března 2009. Tuto otázku řeším již dlouho a stále se nemohu rozhodnout. Původně jsem měla vybraný Herqules, po zjištění současného stavu, kdy firma pozastavila vzhledem k finanční krizi výrobu a zatím se nepočítá i s kolekcí na rok 2009, jsem od Herqulese odstoupila. Po přečtění níže uvedených příspěvků, jedná se z veliké části o pochvaly, jsem zase začala o něm uvažovat. Včera jsem byla v obchodě s dětským zboží, kde mají poslední maskáčový Herqules a manžel byl z něj nadšen. Zajímala jsem se o to jak funguje reklamace, prý mají zajištěné reklamace v Německu, máme to do Německa cca 40 km, což je rozhodně blíže než do Ostravy, kde se řešili reklamace. Zatím máme Herqulese předběžně zarezervovaného. Výběr kočárků pro dvojčata není tak bohatý jako pro jedno mimi a tudíž, vzhledem k celkové ovladatelnosti a váze po "naložení" dávám veliký důraz na ulehčení manipulac e, skladání, místa apod. Zároveň bych chtěla, aby se s kočárkem projelo těžším terénem, sněhem, aby měla miminka dostatek místa, kočárek byl stabilní...velice moc nad tím vším přemýšlím. V říjnu 2008 byl vložen na tento webík dotaz "Herqules Twin Raptor Spin (Veronika Dostalova, 24. 10. 2008 21:57)" na který jsem nenalezla odpověď ... Budu moc ráda za každou radu a pomoc jak negativní tak pozitivní ...
Dále jsem měla vybraný kočárek pro dvojčata od firmy TFK, dozvěděla jsem se, že tuto německou firmu koupila z důvodu finanční krize nějaký ruská firma. Tudíž mám obavy jak to bude s reklamací... Tento kočárek mi byl doporučen z důvodu lehké ovladatelnosti, provedení, místa ...
Předem moc všem děkuji za radu.
Vše NEJ...v novém roce přeje Lenka
lfritschova@seznam.cz

Kocik ABC Design 3 TEC

(Klaudia, 1. 1. 2009 0:42)

Ahojte vsetci,tak ja mam skusenosti s kocikom ABC design 3 tec.Chem len dodat k tomuto kociku len tolko:je dizajno pekny,ale to je asi tak vsetko.Kto ho vymyslel,tak nemyslel vobec na pohodlie tych malickych ratolesti!!!Kostra kocika-dobra,lahka,lahko skladatelna,ale ten kosicek pod kocikom dost maly,ale ja som toho vela nevozila,tak sa to dalo....co som uz mala robit....Hlboka vanicka,no taka ani mala a ani zasa velmi velka.Ja mam prcka na jaro,takze uz som ho do kocika velmi neobliekala,takze vo vanicke mi vydrzal cele leto a po lete uz som musela vytahovat sportovu sedacku.Na vanicke je jedna nevyhoda,ze budicka sa otvara a zatvara tak,ze na bokoch su dve kolieska,ktore sa stlacia a vy musite tu budicku dat dole,a ked je dole musite zase stlacit tie dve kolieska-na to urcene,aby ste to mohli dat zase hore.Takze OTRAS!!!a potrebujete k tomu dve ruky....a budicka sa da polohovat len hore alebo dole,vobec nedrzi napr.v prostriedku,co je uplne neprakticke!!!!ale zvykla som si...Sportova sedacka ma trapila asi tak zo vsetkeho najviac.Je dizajnovo pekna,ale neprakticka!Mne naprikad vadilo,ze opierka diedata nieje dost vystuzena,i ked tak vizera a ked je dieta tazsie,tak je take prehle a vobec tam nema pohodlie.Nemoze sa tam otocit,natiahnut a prijemne vegetit.I ked deti vam zaspia kde kolvek a vyzeraju tak spokojne,ale to len vyzeraju.Predstavte si,ze ste v takom kociku a v takej polohe cely den,tak vas musi boliet vsetko...a to miminko vam to nepovie,len sa na vas usmieva,ale spokojne urcite nieje.Aj to polohovanie celej sedacky je neprakticke.Ked som ho kupovala som si hovorila,ze kolko zasa toho dieta ked je vacsie naspi,ze moze byt aj taka sedacka,ale spravila som chybu...uz by som si takuto sedacku,ktora sa pohybuje cela NEKUPILA!!!A mala som k tomuto kociku aj autosedacku a spokojna,ale co sa da na autosedacke,ktora sa da este pripevnit super na kocik pokazit,myslim si ze nic... Nechcem ten kocik velmi kritizovat,ale ma u mna dost tych zapornych veci,tak som ho rychlo predala a som rada,ze ho nemam.mala som ho 9.mesiacov a stacilo...ale zavady nemal ziadne,len predne koliesko vrzgalo,ale to je detajl,ktory ma asi pomerne kazdy kocik.Ked to zhrniem,tak dizajnovo kocik super,ale z praktickeho hladiska,co sa tyka babetiek u mna nepresiel.Radsej si kupim normalny sportiak,ktory ma polohovatelnu opierku chrbatika a noziciek,nafulovacie kolesa a je priestrany,to urcite!!!Tak to bola moja skusenost a moj nazor.Ak sa rozhodnete ako kolvek,dufam,ze vam bude zalezat hlavne na pohodli vaseho babetka!!!Prajem,aby ste si vybrali co najlepsie.K

Jane Slalom Pro 2008

(Honza, 30. 12. 2008 23:08)

Ahoj, pripojuji se take s nasimi zkusenostmi, ktere po 1 mesici pouzivani mame s timto kocarkem, resp. trojkombinaci...
Muze se to zdat jako kratka doba, ale kazdodenni jezdeni vam udela obrazek i do budoucna. :-)

Vsechny horni casti (krom sportaku, ktery jsme jeste nezkouseli) jsou navrhnuty a vyrobeny velmi dobre. Dobre se s nimi manipuluje a i kdyz by nekdy zpracovani mohlo mit jeste o trochu lepsi uroven, nemame k temto castem vyhrad. Ba naopak.

Spolecnym prvkem je podvozek, ktery je navrzen sice na prvni pohled dobre a pusobi i robustnim dojmem, ale do terenu s nim radeji nejezdete... Jak uz tu nekdo psal drive, konstrukce brzdy zadnich kolecek je navrzena tak hloupe, ze jeji nytovane uchyceni se po par dnech pouzivani uvolni a brzda samovolne pada. Pritom by stacila pruzinka k zachyceni...
Druhy problemem tohoto jinak skveleho kocarku je pak konstrukce aretace predniho kola, ktera je zhotovena znacne "forove". Cekam, kdy odejde do vecnych lovist a kolecko se bude otacet stale - jezdit se s tim v pohode da :-)
Jinak konstrukce podvozku je prevazne nytovana, takze je potreba do budoucna pocitat s mensimi vulemi a povrzavanim (tipuji), ale to nemeni nic na faktu, ze Jane Slalom Pro 2008 je pro mne a zenu jednim z nejlepsich kocarku do mesta.

Tak dobry vyber...
H.

Graco Trekko

(mymy, 30. 12. 2008 0:24)

Dobry den maminky.potrebujem len odpovede na par otazok ohladom kocika Graco Trekko.Ake ma tento kocik kolesa,ci nafukovacie alebo plastove a ci je tento kocik odpruzeny.Vopred vam dakujem.

DorJan Danny Sport 2009

(Lenka, 29. 12. 2008 11:30)

Pro Ilču:
Taky jsem se rozhodla pro Danny Sport. Od začátku těhotenství jsem byla rozhodnutá s Crossem. Zjistila jsem, že vady na kočárku byly především výrobní u kolekce 2007. Danny Sport je už vychytaný a hlavně jezdí skoro sám. Jízdní vlastnosti má naprosto úžasný a to si myslím, že je pro ženskou to hlavní. Nehodlám se tahat s těžkým blbě zatáčecím kočárem. Proč bychom si to nemohly ulehčit, ne? Jen mne mrzí, že nemá takový výběr barev jako Cross country, ale s tím se už nějak vyrovnám...

casualplay vintage 2008- šestikolka

(Pavla, 29. 12. 2008 1:04)

Mám tento kočárek již 4 měsíce a pochválit musím jeho váhu- 8kg, a to jak jednoduše se skládá. Bydlím v Praze a jezdím MHD. Mám pouze polohovací autosedačku, ale zatím se vejdeme- ideální pro řidiče- miminko usne v autě a vy ho nevzbudíte , ale jen nacvaknete na podvozek. A ted nevýhoda, mám fusak černý s bílímy nápisy cysualplay a má pouze jednoho jezdce- odepíná se jen z jedné strany - nepraktické, ale ostatní fusaky to nemají- tak nedoporučuji jen tento. A miminko v tomto kočarku nemůže úplně ležet, ale větším dětem to snad nebude vadit , brání tomu velký koš. Ale korbička je u těchto kočárků polohovatelná- vhodné pro blinkací děti a dá se použít jako autosedačka- je na to schválená, takže ušetříte za autosedačku vajíčko, která je jen pro malá miminka. Dneska bych si koupila korbičku místo polohovací aotosedačky.Jinak dotazy zodpovím na :londra@centrum.cz

Teutonia Spirit

(Keit, 28. 12. 2008 12:18)

Před Vánoci jsme se s manželem dočkali a dorazil nám vytoužený kočárek. Zatím jsme ho zkoušeli jen tak po bytě, ale zdá se mi bezvadně vymyšlený. na všechny funkce jsme přišli tak nějak intuitivně. Autosedačka a hluboká korba jdou skvěle nasadit i sundat. Sporťák zas pevně drží... Nemůžu si ho vynychválit! Barvu jsme vybírali jen podle internetu - měnila se tou dobou kolekce a neměli vzorníky, ale je ještě hezčí než na obrázku :) Tak přeju všem šťastnou ruku při výběru a až budu mít praktické zkušenosti, ještě je sem přidám :)

Maminky, ktoré sa vyznajú v Ostrave

(Slávka, 26. 12. 2008 15:16)

Dobrý deň maminky, chcela by som veeeľmi poprosiť, či by mi niekto vedel poradiť ako sa dostanem na adresu Vratimovská 624, Ostrava-Kunčičky. Nachádza sa tam servisné miesto Baby expert, do ktorého potrebujem doručiť na opravu striešku z kočíka. Potrebovala by som zistiť, aký spoj použiť z vlakovej stanice Ostrava, hl. n., resp. z vlakovej stanice Ostrava-Kunčičky. Vopred ďakujem za odpoveď:))

Dorjan Cross Country

(anonym, 22. 12. 2008 15:33)

Dobrý den,
my máme dorjan a jsme s ním už celých 11 měsíců spokojení.Skvělý kočárek jak do terénu, tak i do města. Určitě oceníte jeho brzdové vlastnosti. Také oceníte 3 polohy zádové opěrky, asi 6 poloh nožní opěrky, 5 bodové pásy, prostorný košík do 3 kg, přehazovací rukojeť. Máte-li kočárek pro dvojčata (Dorjan Cross Country duo) oceníte hlavně možnost každé dítko polohovat zvlášť. Web: http://www.dorjan.cz nebo http://www.darababy.cz


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115

následující »