Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama:
 



Mateřská dovolená - změny od 1.1.2009

Od 1. ledna 2009 vstupuje v platnost nový zákon o nemocenském pojištění. Zatímco v roce 2008 činila maximální výše peněžité podpory v mateřství 14 370 Kč měsíčně, od příštího roku bude maximum 28 890 Kč měsíčně.

Nový zákon zvyšuje procento, podle kterého se z vyměřovacího základu peněžitá pomoc v mateřství vypočítává, z 69 % na 70 %.  Podstatné ale je, že se zvyšuje i hranice příjmu, z něhož jsou dávky vypočítávány. Dosud totiž nebyly do základu pro výpočet dávek započítávány příjmy vyšší než 24 000 Kč. Nyní se redukční hranice posouvá až na 71 000 Kč měsíčního platu.

Změna se bude týkat i mužů, kteří zůstanou s dítětem doma. Zvýší se i dávky vyplácené ženám (mužům), kteří mateřskou dovolenou nastoupí v roce2008 a v roce 2009 jim bude dobíhat. V jejich případě však dojde od nového roku  pouze k navýšení redukčních hranic na 610 a 870 Kč z původních 550 a 790 Kč. Pro přesný výpočet můžete použít kalkulačku na stránkách MPSV.

Jak se změní vyplácení mateřské

 

Měsíční hrubá mzda         PPM     2008

     PPM  2009

10 000                      6 840                      6 930
15 000                    10 230                    10 380
20 000                    12 750                    13 830
25 000                    14 370                    16 980
30 000                    14 370                    19 050
35 000                    14 370                    21 120
40 000                    14 370                    22 350
45 000                    14 370                    23 370
50 000                    14 370                    24 390
55 000                    14 370                    25 440
60 000                    14 370                    26 460
65 000                    14 370                    27 510
70 000                    14 370                    28 560
75 000                    14 370                    28 890
80 000                    14 370                    28 890

zdroj : MPSV

Od 1.1. 2009 může střídavě čerpat mateřskou dovolenou otec i matka, ale až od ukončených 6 týdnů věku dítěte.  

Nový zákon umožňuje střídání matky dítěte s jejím manželem či otcem dítěte v péči o dítě, a to na základě písemné dohody, přičemž každý z nich má při této péči o dítě nárok na výplatu peněžité pomoci v mateřství po dobu a za podmínek stanovených zákonem o nemocenském pojištění. Střídání se umožňuje od počátku 7. týdne ode dne porodu a četnost střídání omezena není. V případě střídání v péči o dítě se zastaví výplata peněžité pomoci v mateřství matce a začne se vyplácet tato dávka muži z jeho nemocenského pojištění, pokud splňuje podmínky nároku na její výplatu, a naopak.

 

 


Nástup na mateřskou
Den nástupu na mateřskou dovolenou stanoví gynekolog. Zpravidla se na ni nastupuje 6 týdnů před stanoveným termínem porodu - nejdříve však 8 týdnů. Mateřská dovolená trvá 28 týdnů - nově i pro osamělé ženy. Pokud  čekáte dvojčata, mateřská se vám prodlužuje na 37 týdnů.  Pokud do porodu nestihnete vyčerpat celých 6 týdnů, protože porod nastal před stanoveným termínem, převádí se vám nevyčerpané dny na dobu po porodu - až do dovršení 28 týdnů. Pokud však nevyčerpáte těchto 6 týdnů z jiného důvodu, máte nárok na mateřskou jen do uplynutí 22 týdnů ode dne porodu.

Mateřská dovolená nemůže být nikdy kratší než 14 týdnů a nemůže v žádném případě končit ani být přerušena před uplynutím šesti týdnů ode dne porodu.

Pokud máte rizikové těhotenství, jste na neschopence a pobíráte nemocenskou, 6 týdnů před porodem přecházíte na mateřskou dovolenou a začínáte pobírat peněžitou pomoc v mateřství (PPM).


Pro stanovení výše mateřské se používá denní vyměřovací základ užívaný pro stanovení nemocenského od 15. kalendářního dne pracovní neschopnosti. Vychází se z hrubých příjmů dosažených v období 12 měsíců. Denní vyměřovací základ se zjišťuje ke dni nástupu na mateřskou dovolenou; pokud jste byla převedena na jinou práci z důvodu těhotenství nebo mateřství, denní vyměřovací základ se zjišťuje ke dni vašeho převedení na jinou práci, pokud je to pro vás výhodnější.

Výše mateřské za kalendářní den nyní činí 69 % denního vyměřovacího základu a poskytuje se za kalendářní dny. Od 1.1.2009 to bude 70% denního vyměřovacího základu.


Nárok na pobírání peněžité podpory v mateřství

mají ženy, které byly v posledních 2 letech před zahájením výplaty této dávky alespoň po dobu 270 dnů účastny nemocenského pojištění. To je součástí sociálního pojištění, které za zaměstnance odvádí zaměstnavatel.

Pokud pracujete jako OSVČ, je navíc potřeba, abyste se účastnila nemocenského pojištění OSVČ alespoň po dobu 180 dnů v období jednoho roku před porodem a abyste zaplatila pojistné za celou dobu účasti na nemocenském pojištění včetně kalendářního měsíce předcházejícího nástupu na mateřskou dovolenou.

Ochranná lhůta
U žen, jejichž pojištěné zaměstnání skončilo v době těhotenství, činí ochranná lhůta pro vznik nároku na peněžitou pomoc v mateřství tolik kalendářních dnů, kolik činilo toto jejich poslední zaměstnání, maximálně však 180 kalendářních dnů.


Ukončení mateřské dovolené a nástup na rodičovskou dovolenou
Po ukončení mateřské dovolené je třeba zařídit dvě věci - u zaměstnavatele zažádat o vybrání "řádné dovolené", na kterou máte nárok - a to ihned po ukončení mateřské dovolené (jinak se nárok krátí) a zároveň zajít na sociálku, nahlásit ukončení mateřské dovolené a zažádat si o zahájení vyplácení rodičovského příspěvku.  Od ledna 2008 si lze vybrat rychlý, klasický či pomalý způsob čerpání rodičovské dovolené - viz změny v čerpání rodičovské dovolené.


Otec na rodičovské dovolené
Od ledna 2001 byl pak zaveden termín "rodičovská dovolená".  Důvodem byla snaha vytvořit rovnost mužů a žen v pracovněprávních vztazích a zajistit, aby nárok na pracovní volno z důvodu péče o dítě do tří let věku mohl vzniknout jak matce, tak i otci dítěte. Otci dítěte je zaměstnavatel povinen poskytnout na jeho žádost rodičovskou dovolenou od narození dítěte po dobu, o kterou požádá - nejdéle do 3 let věku dítěte. Otec tedy může nastoupit na rodičovskou dovolenou ihned po narození dítěte nebo navázat na péči poté, co matka dítěte vyčerpá 28 (37) týdnů dovolené mateřské.

Nově má na PPM nárok i muž, který je otcem dítěte nebo manželem ženy, která dítě porodila, pokud s matkou dítěte uzavřel písemnou dohodu, že bude pečovat o dítě. Dohoda musí obsahovat zákonem stanovené údaje a lze ji uzavřít s účinkem na dobu nejdříve od počátku 7. týdne po porodu dítěte.


Pro výpočet této dávky i pro jejího plátce platí stejná ustanovení jako u žen.


Jste-li studentkou nebo žačkou, máte v případě těhotenství a mateřství nárok na PPM, pokud splňujete určité podmínky. Za studentku nebo žačku jste považována, pokud studujete střední, vyšší odbornou školu, odborné učeliště nebo vysokou školu či jinou formu studia, která je pro účely důchodového pojištění považována za studium na střední nebo vysoké škole. Musí jít o studium řádné a denní. Výše PPM u studentek činí od 1.1.2008 254 Kč na kalendářní den.

PPM studentkám je poskytnuta po přerušení nebo ukončení studia, nejdříve však od počátku 6.týdne před očekávaným dnem porodu, jak jej určil lékař

Vyplácení PPM - v případě, že se jedná o "velkou organizaci" (nad 25 zaměstnanců) - vyplácí PPM zaměstnavatel, v případě, že se jedná o "malou organizaci" (do 25 zaměstnanců) nebo OSVČ, peníze vyplácí příslušná správa sociálního zabezpečení.  

 


Nástup na mateřskou dovolenou z rodičovské
Pokud nastupujete na mateřskou dovolenou z rodičovské dovolené - tj. čekáte druhé (třetí) dítě - platí, že na peněžitou podporu v mateřství máte nárok, pokud na ni nastupujete do 3 let věku prvního (předcházejícího) dítěte. Pokud na mateřskou nastupujete po uplynutí delšího období a v mezičase jste nepracovala (neplatila 270 dnů nemocenské pojištění), nárok na proplácení mateřské nemáte a pobíráte rovnou rodičovský příspěvek.

 

 

Rodičovský příspěvek od 1.1.2008 je nový systém čerpání rodičovské dovolené. Lze čerpat rychlou, klasickou či pomalou verzi. Více viz Změny v čerpání rodičovské dovolené.

dítě může navštěvovat i jesle či školku v povoleném rozsahu. (dítě mladší 3 let po dobu maximálně 5 dnů v měsíci, dítě starší 3 let v rozsahu maximálně 4 hodiny denně) 

Přivýdělek při rodičovském příspěvku není omezen.

Rodičovský příspěvek lze pobírat vždy jen na jedno dítě.

 


Novela zákoníku práce umožňuje, aby rodičovskou dovolenou čerpali oba rodiče. Nárok na rodičovský příspěvek však vzniká jen jednomu z nich.

 


Po porodu si můžete zažádat ještě o "porodné" - což je jednorázová dávka - a o její čerpání lze zažádat do 1 roku od porodu. Později nárok zaniká.

 


V závěru se musím přiznat, že můj vztah ke všem úřadům je, jemně řečeno, vlažný a pokud mi dá někdo na výběr vyplnit formulář a jít s ním na sociálku nebo složit vagon uhlí, běžím okamžitě pro lopatu. Ale abych úřednicím nekřivdila, už jsem měla i štěstí a narazila na pár usměvavých a ochotných poradit. Vám všem, které papírování čeká, radím vyzbrojit se nekonečnou trpělivostí a vytrvale se ptát dokud nebudete mít úplně jasno. Bohužel už se mi stalo, že co úřednice, to jiná informace :-( Každopádně přeji hodně štěstí!

Změny v systému vyplácení rodičovské dovolené najdete zde: /clanky/zmeny-v-cerpani-rodicovske-dovolene


Pokud se někdo z vás v dané problematice dobře orientuje a zodpoví případné dotazy v komentářích, budu vám moc vděčná.

Pokud jste zde nenašli odpověď na váš dotaz a potřebujete poradit v konkrétní situaci, doporučuji vám tuto poradnu : http://www.penize.cz/29259-socialni-problematika

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Скупка предметов антиквариата

(chernbeaps, 5. 9. 2019 17:42)

Давно в серванте пылятся старые вещи, оставленные еще Вашей бабушкой? Вполне возможно что это антиквариат, за который Вы можете получить приличную сумму денег. На сайте https://antikvarnyy.ru Вы можете ознакомиться с тем, какой антиквариат сегодня покупают коллекционеры, какую процедуру нужно пройти для оценки вещей. Например, охотно скупаются украшения из натурального янтаря, так как этот камень очень ценится, хотя, по сути, камнем и не является. Так что хватит складировать вещи дома, если им можно дать вторую жизнь в чьей-то коллекции.

Best IVF Center in Abu Dhabi

(IVFtaimi, 5. 9. 2019 10:28)

More information: https://bitly.com/prcdubai

What is IVF?

IVF is a reproductive technology which involves the process of fertilization by retrieving a sperm sample extracting eggs and manually combining the two in the laboratory dish. IVF is usually artificially inseminated and is used to treat infertility in patients with conditions such as damaged or blocked fallopian tubes, male factor infertility, removed fallopian tubes, genetic disorder, ovulation disorder as well as unexplained infertility to mention a few.

IVF treatment involves four steps which are; Ovulation induction, Egg retrieval, fertilization and Embryo transfer and implantation. In few weeks after the insemination, you can take a pregnancy test to confirm the success of the result. Although the average couple may have to undergo the process twice or thrice but once the process succeeds, there is no difference between it and a naturally conceived pregnancy.

Is it Safe To Do IVF Treatment?

However, a lot of people have questioned the safety of the IVF fertility treatment, couples with fertility issues are usually concerned about IVF dangers and risks especially to the mother and the baby. While some risks are minimal, some are increased, in fact there are inherent risks that makes people who are in need of this fertility treatment have a higher risk pregnancy. However, the most widely feared risk of IVF is multiple pregnancies which is a condition where a woman has two or more babies in her uterus, the babies could come from different eggs or the same egg. Fertility doctors usually give advice about the number of embryos to transfer but because of the high cost of IVF people usually believe that multiple embryo transfer increases the chance of getting pregnant, this is thus the result to the high tendency for twins’ birth in IVF treatment.

Women who are pregnant with twins are at a higher risk for pregnancy complications which include premature birth, cesarean section, TTTS (Twin- Twin Transfusion Syndrome), low birth weight and gestational diabetes amongst others. Women are also at risk over reaction to hormone drugs that are used to stimulate the ovaries besides, egg collection may be uncomfortable most likely because it is sometimes performed with, local anesthetics. There is also the risk of bleeding during egg retrieval and damage or infection of the bladder or bowel. Couples also usually fear the risk of ectopic pregnancy which is has a low percentage in IVF treatment. The whole process of artificial insemination can also lead to psychological stress and emotional problems. Generally when the consultants are experts and patients follow the advice of their consultants, IVF is usually safe.

IVF success rate usually declines once patients reach the age of 35 but before that patients usually have a fifty percent chance.

In Dubai, IVF treatment is one of the most sought after service because of many couples’ desire for pregnancy. Around the world, three percent of babies are born through IVF, in Dubai, the reason for infertility rate boils down majorly to stress, late marriage and genetic disorder which is why they have to visit infertility clinics in Dubai. Most successful fertility treatments usually depend on expertise of the consultant.

How Much Does IVF Cost in Dubai?

For couples in Dubai who are open to the option of artificial insemination, the price is usually the deciding factor that dictates what pregnancy treatment and fertility clinic to consult. In Dubai, the cost of IVF in fertility clinics is usually between the range of AED 25,000 – 40,000 including consultation fee.

Here are the list of IVF pregnancy treatment and fertility clinics in Dubai UAE

Dr. Amal Alias Fertility & Gynaecology Center
Saturday-Thursday: 08:00-21:30
Friday: 10:00-19:00
company site: https://ivf-dubai.com/
email: info@ivf-dubai.com

Watch the presentation on YouTube: https://youtu.be/osa5eNOiWmA

Займы онлайн на карту

(zhesthor, 5. 9. 2019 5:32)

Не все банки могут позволить себе выдать кредит человеку без поручителей или постоянного заработка. Но что делать, если деньги нужны здесь и сейчас? Можно обратиться в компании, которые выдают быстрые займы — ищите подходящие в каталоге на сайте https://banki.fm Посмотрите на все доступные варианты, выберите те, которые предлагают самые выгодные условия и обратитесь за займом. Как правило, основные требования: быть совершеннолетним и иметь гражданство РФ. А если у Вас испорчена кредитная история или нет поручителя — это не важно.

TravelDon - недорогой отдых

(voronTep, 5. 9. 2019 1:26)

Сайт https://traveldon.ru/ содержит огромное количество интересной информации, которая будет полезна для путешественников. Здесь можно ознакомиться с новостями, а также найти, где купить выгодный билет. Подготовьтесь к поездке, опираясь на информацию, которую Вы найдете на сайте. Также Вы сможете распланировать свой досуг в отпуске, узнав о том, какие места нужно обязательно посетить. Кроме того на сайте даже можно найти информацию о недорогих экскурсиях, которые очень интересны.

Садовая техника в Новосибирске

(salniDousy, 4. 9. 2019 21:37)

Уход за большим садом — дело не из легких. А если нужно навести порядок на парковом участке, где много кустов и нестриженный газон? Тут не обойтись без специальной садовой техники, которая поможет облегчить процесс ухода за парком или двором. На сайте https://domotehnika.store Вы сможете найти разную полезную технику, которую можно заказать с доставкой в Новосибирск. На сайте пользователи могут ознакомиться с каталогом доступных для покупки товаров разных категорий.

【揚歌-教學麥克風直營店】官方線上購物網站─JM-180B有線麥克風擴音器│無線麥克風擴音器│揚歌小蜜蜂│專營教學麥克風及教學擴音器

(RonnieBet, 4. 9. 2019 18:14)

【揚歌-教學麥克風直營店】官方線上購物網站─JM-180B有線麥克風擴音器│無線麥克風擴音器│揚歌小蜜蜂│專營教學麥克風及教學擴音器

https://mic-shop.com/

Изготовление памятников в Самаре

(filipLof, 4. 9. 2019 16:58)

В Вашей семье случилось горе — смерть одного из ее членов? Будьте готовы к тому, что Вас ждет много трат. Одна из них — это изготовление памятника на могилу. Компания на сайте https://xn----8sbhwaljdjrss2o.xn--p1ai/ поможет жителям Самары получить качественный и красивый памятник по демократичной цене. Мастера смогут сделать все в срок и без малейшей ошибки, чтобы памятник простоял в целости и сохранности много лет, ничто не смогло бы его разрушить. Жить вечно мы не можем, но увековечить память о близком человеке нам под силу.

магазин профессиональной косметики

(tabakaffog, 4. 9. 2019 9:41)

«Бельведер» — это магазин, который предлагает пользователям, проживающим в Москве, купить профессиональную косметику. На сайте https://www.belweder.ru/ представлен полный каталог доступных товаров, которые можно заказать в режиме онлайн и получить с доставкой. Магазин регулярно проводить акции и предлагает скидки, так что иногда можно даже выгодно сэкономить. Также каждый пользователь можно получить консультацию от специалиста компании, заполнив специальную форму-заявку на главной странице сайта.

Займ онлайн за пару минут

(gribozep, 4. 9. 2019 6:06)

Банки отказывают в том, чтобы выдать кредит даже на небольшую сумму? Испорчена кредитная история или просто нет поручителя и постоянной работы? Тогда воспользуйтесь услугами компаний, дающих мгновенные займы, отыскав их на сайте https://komizaim.ru/ Переходя по ссылке, пользователь попадает в каталог финансовых компаний, которые выдают быстрые и выгодные займы без поручителей. Просто выберите подходящую компанию согласно тому, какие условия Вас будут устраивать и обратись к менеджеру организации. Специалист подскажет, что нужно сделать, чтобы получить заем.

Диагностическая карта за 300 рублей

(berezitexy, 3. 9. 2019 22:45)

Страховка важна, чтобы не остаться в минусе, если вдруг попадете в аварию. Оформить ОСАГО, а также другие полезные услуги Вы можете на сайте https://autozor.ru Здесь же можно заказать быстрый технический осмотр Вашего автомобиля по самой выгодной цене. Кроме того специалисты помогут оформить диагностическую карту, без которой просто нельзя ездить по дорогам. Со всеми услугами, а также их стоимостью и условиями оказания можно ознакомиться на официальном сайте.

запись на прием к врачу - Свердловская область

(kosoraerot, 3. 9. 2019 22:07)

Не всегда получается записаться к врачу по телефону или посетить саму больницу. Благодаря техническому прогрессу, жители Свердловской области могут записаться на прием в удобное для них время в режиме онлайн. Для этого нужно воспользоваться сайтом по ссылке https://registratura-96.ru В каталоге нужно будет выбрать Ваш населенный пункт, а потом уже определиться с тем, какой врач Вам нужен. Для того чтобы записаться, нужно создать свой личный кабинет через систему сайта ГосУслуг.

【揚歌-教學麥克風直營店】官方線上購物網站─JM-180B有線麥克風擴音器│無線麥克風擴音器│揚歌小蜜蜂│專營教學麥克風及教學擴音器

(Keithlor, 3. 9. 2019 21:02)

【揚歌-教學麥克風直營店】官方線上購物網站─JM-180B有線麥克風擴音器│無線麥克風擴音器│揚歌小蜜蜂│專營教學麥克風及教學擴音器


https://mic-shop.com/

Бесплатное порно смотреть

(kurocPaite, 3. 9. 2019 19:35)

Иногда девушкам не хватает мужской ласки, а парням женской, приходится устраивать самостоятельную сексуальную разрядку. Чтобы вечер был интереснее и пикантнее, можно скрасить его с помощью видео с сайта https://seksporno.ru/ Здесь Вы сможете найти огромное количество роликов откровенно-эротического характера. Просто выбирайте любимый жанр, ролик из каталога и включай его. Не стоит отказывать себе в удовольствии получить не только сексуальную разрядку, но и выброс эмоций. Тем более что смотреть видео на сайте можно бесплатно!

Кино онлайн для смартфона

(vikasWouct, 3. 9. 2019 18:30)

Нет доступа к компьютеру или телевизору? Хочется, чтобы на Вашем смартфоне на всякий случай был скачан интересный фильм? Тогда посетите сайт https://tutfilm.ru где содержится большой архив фильмов и сериалов, которые можно скачать именно на Ваш телефон. Они специально отформатированы так, чтобы их было удобно смотреть на маленьком экране — это важно, так как не нужно копаться в настройках. Хватит скучать в поездках или в ожидании какой-то очереди — скачайте кино и включайте его, когда Вам станет скучно или нужно будет просто скоротать время.

Бесплатные песни для каждого

(voronSmofs, 3. 9. 2019 16:05)

Сайт https://free-pesni.xyz был создан специально для тех, кто не может позволить себе покупать подписки на прослушивание музыки или платить за скачивание любимых песен. На портале можно найти любую музыку и скачать ее, при этом не регистрируясь и не отправляя никаких сообщений. Любая музыка снова становится доступной для скачивания, так что хватит грустить о том, что все социальные сети просят за прослушивание песен деньги. На сайте есть раздел новых треков, популярной музыки и удобная поисковая строка — найди то, что хочешь слушать!

Фильмы и Сериалы онлайн

(snegiPaity, 3. 9. 2019 14:37)

Не всегда мы можем посмотреть кино или сериалы в режиме онлайн, например, в долгой дороге. Далеко не все сайты предлагают пользователям скачивать сериалы, иногда приходится устанавливать специальные приложения для этого. Забудьте об этом! На сайте https://kinosmi.com можно найти большой каталог фильмов и сериалов, которые быстро скачиваются на Ваш гаджет. Теперь не нужно скучать в поездке, можно посмотреть сериал или несколько интересных фильмов, предварительно скачав их.

Стропы текстильные, цепные, канатные

(antonnen, 3. 9. 2019 12:23)

Тяжелые грузы перемещаются с помощью специальных подъемных кранов. Поднять такой груз можно только с помощью стропов и крепких канатов, которые Вы можете приобрести на сайте https://m-strop.by/ Товары, которые предлагает компания, точно не порвутся и не подведут Вас во время перемещения груза. На сайте Вы ознакомитесь не только с каталогом доступных для заказа товаров, но и с общей информацией о том, для чего они нужны. Также в соответствующем разделе узнаете об условиях доставки, чтобы сразу понимать, сможете ли Вы заказать канаты или стропы в свой город.

Служба заказа такси Санкт-Петербург

(astafNut, 3. 9. 2019 11:06)

На сайте https://лунапарк.online/ можно заказать услуги такси в Петербурге и при этом не придется никому звонить. Нужно будет выбрать точку отправления и прибытия, указать время, выбрать тип автомобиля, а также дополнительные услуги, если Вы в них нуждаетесь. Каталог дополнительных услуг достаточно широк, например, можно заказать такси с Wi-Fi, услугу перевозки животных, курьерскую доставку и многое другое. Подробнее со всеми нюансами заказа такси Вы сможете ознакомиться непосредственно на сайте.

Скачать видео с ютуба

(podshsheew, 3. 9. 2019 9:07)

Иногда очень нужно скачать видео с YouTube и быстро его отредактировать, но для этого нужно открывать несколько сайтов или приложений. Перейдя по ссылке https://bestvideoconverter.net/ Вы попадете на страницу, которая позволит не только скачать, но и отредактировать видео в одном месте. Вы сможете выбрать формат для скачивания, настроить громкость, обрезать видеоролик или сделать еще что-то, что нужно. Кроме того это совершенно бесплатно, а что может быть лучше, чем услуга, за которую не нужно платить?

Агентство недвижимости «Метро»

(turovcon, 3. 9. 2019 5:36)

Чтобы не пришлось искать квартиру для покупки или аренды на общих российских досках объявления, жители Ярославля могут перейти на сайте https://yarmetro.ru и найти подходящий вариант там. Здесь, на сайте агентства недвижимости, собрана вся информация о доступных для продажи или покупки квартирах, домах и участках на территории города. Доверьтесь специалистам, которые помогут подобрать выгодные вариант жилья или подскажут, как продать Вашу квартиру. А если Вы ищите коммерческое помещение, также рекомендуем обратиться в агентство недвижимости.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117

následující »