Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama:
 


Nevolnosti v těhotenství

25. 1. 2006

Měla jsem štěstí a ranní nevolnosti mě v těhotenství netrápily - zkusím ale dát k dobru rady, které jsem slyšela, snad někomu pomohou 

1. zní to možná prapodivně, ale je to rada od lékaře,  takže: ráno, ještě dřív než vstanete z postele, snězte jednu nebo dvě sušenky typu Bebe - pozor ne žádné krémové - prostě úplně obyčejné sušenky. Nastartuje se tak metabolismus a teprve pak vstát z postele a zahájit klasické ranní rituály

2. zkuste speciální zázvorová lízátka pro těhulky, které by měla pomoci od nevolností - k sehnání vlékárnách

3. vynechat veškerou zeleninu a ovoce se šlupkama - rajčata, papriky, jablka loupat .....

4.uvařit si směs zeleniny a v průběhu dne ji po lžičkách jíst (pořádně žvýkat) - vařená zelenina snižuje kyselost a pomáhá zklidnit žaludek

5. kyselina listová + ostatní vitamíny skupiny B


pokud máte něco, co se vám osvědčilo, podělte se prosím s ostatníma těhulkama

 

Komentáře

Přehled komentářů

Nevolnost

(Luca, 25. 1. 2010 11:46)

Ahoj holky jsem v 9tt.(Prvni)a nevolnosti mam dost casto,ale nezvracim.Taky jsem porad unavena,nejradeji bych spala od rana do vecera-hruza!Obcas me boli i v podbrisku jako pred menstruaci.Na miminko se z manzelem moc tesime tak se to musi vydrzet.Po porodu se vse spravi.Preji prijemne proziti tehotenstvi a hlavne se nestresovat.

nevolnost

(Radu, 18. 1. 2010 15:24)

Holky nebojte nevolnost brzy zmizi a budete se citim báječně:-) mě to přeslo asi na začátku 4 měsíce a ted jsem ve 28 týdnu a je mi poráad dobře. Bylo mi teda od rána do večera zle, naštěstí jsem nezvracela, ale možná by to bylo lepší.. protože jsem si připadala, jak po každodenní opici. Byla jsem taky neustále unavená pořád spala. Ale fakt ted je to krásny, až ucíte toho vašeho broučka kopat, tak je to vážně úžasný pocit. Takže hlavy vzhuru a vydržet - přejde to. Radu

nevolnost

(Míša, 18. 1. 2010 13:29)

Ahoj zkusila jsem tabletky ze zázvoru jsou dobré,pani v lékárně mi je poradila že jsou lepší než lízátka.Je mi také krutě.

Nevolnost a práce

(Lucka, 18. 1. 2010 12:27)

Ahojte holky, jsem v 11tt a jsem na tom stejně jako eva. Je mi zle jako na zvracení, ale jelikož i já mám problém jít se vyzvracet, tak trpím jak pes. Nejhorší je, že v práci nechápou, že je mi zle a přitom nezvracím. Někdy mám sto chutí se jim na poradě pořádně vyzvracet, aby mi konečně uvěřili ;-) A slabým žaludkům opravdu upřímně nedoporučuji nic zázvorového..... FUJ :-)))

nevolnost

(Jana, 18. 1. 2010 11:35)

Ahoj, já zázvorový čaj zkusila ... normálně nezvracím, ale po tohle čaji to byl masakr :-)) Když je nejhůř, tak mi pomáhá ledová Coca Cola, jen tak trochu po douškách. Tak se mějte krásně :-)

nevolnost a vyčerpanost

(eva, 18. 1. 2010 11:24)

Ahoj tehulky. jsem v 8tt (první tehu) a jsem uplne hotova. na zacatku mne bolelo bricho jako bych to mela dostat, ale pak as v 6tt mi zacali nevolnosti. muj problem je ten ze neumim zvracet, takze mi je akorat blbe (a vysvetlit nekomu ze mi je fakt blbe, kdyz nic nejde ven je fakt tezke). jeste stesti ze kuli praci jsem na neschopence, protoze tohle bych v praci fakt nezvladla. jsem desne unavena, nemam na nic chut, kdyz vidim jidlo tak to nemuzu do sebe dostat. uz mam problem i s dodrzovanim pitneho rezimu. hned jdu zkusit koupit do lekarny (jeste ze ji mam pod barakem) zazvorove lizatka...jsem zvedava jetli pomuzou....vsem drzim pesticky :-D drzte se maminy :-D

Nevolnost a výčerpanost

(KLára, 11. 1. 2010 19:56)

Ahoj,no já taky asi zkusím ten zázvorový čaj,protože ty lízatka asi nedostanu koupit,jelikož žiji ve Skotsku.Tak uvidim....kdyžtak ještě napište pár rad!Dík Klara

Nevolnost a výčerpanost

(Míša, 11. 1. 2010 19:20)

Ahoj jsem na tom stejně.Zkusím ty lízátka,jak všude píšou.

Nevolnost a výčerpanost

(Klára, 10. 1. 2010 8:19)

Ahoj děvčata,obracím se na vás s dotazem protože si nevím rady.Jsem v 3.týdnu těhotenství a cítím se stálé vyčerpaná a je mi stálé špatně....mám stále pocit na zvracení. Neznáte na to nějaký trik?
Díky Klára

i za cenu par mesicu mizerie :-)

(Míša, 8. 1. 2010 17:05)

Já jsem to nepoznala vůbec,ale testík mi to ukázal na plno 3.dny po vynecání.Kup si hodně citlivej!!

... i za cenu par mesicu mizerie :-)

(Verca, 8. 1. 2010 15:15)

Ahoj, jsem 17 den po ovulaci a 3 den je mi cim dal vic spatne, je mi spatne od rana a behem dne se to zhorsuje. Dnes jsem malem vrhla obed kdyz jsem se jen podivala na dezert... Test jsem si udelala pred 2ma dny ale byl negativni. Snazime se o mimi uz 10 mesicu, tak by bylo super, kdyby to ted vyslo i za cenu ze mi bude dalsich par mesicu mizerne :)

těhu příznaky

(Míša, 8. 1. 2010 9:37)

Tak myslim že už příznaky dorazily,ráno mi to dává zabrat.Sklidní mně dvě malé lžičky cocacoli.

příznaky

(Janulka, 7. 1. 2010 17:19)

Ahoj holky,máte s tímhle některá zkušenosti? Mám celodenní nevolnost,ale menstruaci jsem dostala v termínu jen o něco málo slabší.Tak nevím jestli je možné,že bych byla těhotná.

těhu příznaky

(Štěpánka, 5. 1. 2010 15:30)

Já měla příznaky hned - ale spíš chrakteru nevolností,ještě dříve, než jsem zjistila, že jsem těhotná, a to jsem to zjistila velice brzy. Ale určitě to není pravidlem. Někomu nemusí být nic delší dobu. Držím palce, ať vše dobře dopadne.

těhu příznaky

(Míša, 30. 12. 2009 16:03)

Ahoj holky chtěla jsem se zeptat,jestli vás těhu nutí hned od začátku chodit čůrat.Testík ukázal že jsem těhu,ale nemám žádné příznaky,Příjde mi to dost divné.

zázvor

(Štěpánka, 7. 12. 2009 12:36)

Jsem asi v 8 týdnu, na nevolnosti mi výborně pomáhá čaj ze lžičky nastrouhaného zázvoru, šťávy z poloviny citronu a trochu cukru. Vše zaliju horkou vodou a nevolnosti jsou pryč. Zkuste to taky. :)

Zdravím těhulky :-)

(Hankja, 4. 12. 2009 16:19)

Ahojky, všechny Vás zdravím. Jsem v 7 tt a zatím si to užívám. Bez bolestí, nevolností... (asi brzy přijdou). Jen mě občas zabolí bříško jako když to mám dostat. Všichni si to užijte a přeju zdravá a krásná miminka :-))

nejsem v tom sama :-)

(Timka, 2. 10. 2009 20:37)

Zdravím všechny maminky já jsem čerstvá v 6tt (tak se to píše v 6. týdnu? Ještě se v hantýrce nevyznám :-) )a je to mazec.Proč se tomu říká ranní nevolnosr když je to těhotenská kocovina?Mám-li být úpřimná..asi přemýšlím trošku sobecky - prostě je mi zle- a "neužívám" si to, že to je kvůli miminku..Navíc mám docela náročnou práci, hlavně psychicky, takže díky nevolnostem nemůžu ani pořádně fungovat nemluvě o únavě.Nedělám proti nim nic extra z jídel se mi dělá zle i z těch "lehkých" , zkusím Bebe ty mi chutnali vždy.Krásné a pohodové těhotenství všem!

Jak na nevolnost

(Martina, 30. 9. 2009 14:56)

Ahoj, moje nevolnosti nejsou "ranní", ale 24-hodinové :o)... Nicméně co pomáhá, je zázvorový čaj (s medem) - dá se koupit v apotékách nebo uvařit čerstvý, určitě je to lepší varianta než sladká a na váze přidávající lízátka. Osvědčila se mi také opravdu poctivě co 2 - 2,5 hodiny něco slupnout, byť by to mělo být jen nějaké ovoce, živý jogurt apod. A pít čistou vodu z kohoutku s trochou čerstvé citrón.šťávy - a vypít denně alespoň 2,5 až 3 litry tekutin, a to i v noci. Pokud jsem se v noci vzbudila (chodím častěji na "malou"), napiju se hned půl skleničky vody, a většinou tak předejdu tomu, že je mi zle i v noci... A pro ty z vás, u kterých nepomáhá nic - nebojte: po porodu to přejde! :o) Tak si užívejte krásné těhotenství!!!

Nevolnosti v těhu

(Pet S, 21. 9. 2009 23:04)

Mně pomáhá vychlazená kola po lžičkách a mražené jahody.Taky švestky z lednice.Prostě vše studené.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

následující »