Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama:
 


Nevolnosti v těhotenství

25. 1. 2006

Měla jsem štěstí a ranní nevolnosti mě v těhotenství netrápily - zkusím ale dát k dobru rady, které jsem slyšela, snad někomu pomohou 

1. zní to možná prapodivně, ale je to rada od lékaře,  takže: ráno, ještě dřív než vstanete z postele, snězte jednu nebo dvě sušenky typu Bebe - pozor ne žádné krémové - prostě úplně obyčejné sušenky. Nastartuje se tak metabolismus a teprve pak vstát z postele a zahájit klasické ranní rituály

2. zkuste speciální zázvorová lízátka pro těhulky, které by měla pomoci od nevolností - k sehnání vlékárnách

3. vynechat veškerou zeleninu a ovoce se šlupkama - rajčata, papriky, jablka loupat .....

4.uvařit si směs zeleniny a v průběhu dne ji po lžičkách jíst (pořádně žvýkat) - vařená zelenina snižuje kyselost a pomáhá zklidnit žaludek

5. kyselina listová + ostatní vitamíny skupiny B


pokud máte něco, co se vám osvědčilo, podělte se prosím s ostatníma těhulkama

 

Komentáře

Přehled komentářů

Katko,

(Martina, 21. 4. 2010 9:59)

Nevolno ti samozrejme muze byt kdykoli. Ta pricina nemusi byt nutne tehotenstvi. Podivej se na tenhle odkaz, je tam pekne vysvetleno, co se ve kterem tydnu deje a jake to doprovazeji priznaky: http://www.maminkam.cz/vyvoj-plodu-v-tehotenstvi-tyden-po-tydnu/
Osobne si myslim, ze tehotenske nevolnosti zacinaji pozdeji, ale nejsem odbornik.

nevolnost

(katka, 20. 4. 2010 20:36)

je mozne aby my bylo v prvnim tydnu tehptenstvi nevolno ale nevim presne jestli sem tehotna ....

Vit. B6 a jiné

(Martina, 17. 4. 2010 11:30)

Lenko, nevím, jestli zabral ten vit. B6 nebo už jsem vyřadila potraviny, ze kterých mi bylo špatně, ale je mi mnohem líp. Tedy zvládám si číst, kouknout na film, jít na procházku. Domácí práce v předklonu jsou stále tabu :) Úplný zázrak jsou ovocné vodové nanuky, myslím, že už to někdo v diskuzi psal. Pomáhají, když je nejhůř. A taky je dobré hroznové víno, ale ne na noc, moc rychle po něm klesá hladina cukru. A oloupané jablko.
Opravdu obdivuju ty, co si tím prošly, a mají odvahu ještě na další děti. Já si nedovedu představit ani to, jak zvládnu tyhle dva měsíce.

Martino,

(Lenka, 14. 4. 2010 12:11)

dej pak vědět, jestli B6 pomohl. Na mě kupodivu taky fungují sušenky a studený čaj po douškách. No a samozřejmě studený vzduch. Klika, že máme obě děti podzimní, tak mi ty nevolnosti vždy vycházejí na chladnější měsíce. V létě bych se asi zbláznila.

Marto,

(Lenka, 14. 4. 2010 12:09)

já bych na masáž určitě nešla. Nevím, prostě, kdyby se něco stalo, rozhodně to nestojí za to. Přeci jen, masáže pro těhotné jsou odlišné, v lázních taky člověk musí hlásit jestli není těhotný. ... já sice zastávám názor, že těhotenství není nemoc a s opatrnostní se nic nemá přehánět, ale na masáž celého těla bych nešla rozhodně ne v prvním trimestru a i později jedině k fyzioterapeutce specializované na těhotenské masáže. Dárek je to hezký, ale opravdu nestojí za riziko. Neboj, však on ti manžel po porodu určitě taky nějakou objedná ;-) a pokud jde o saunu, tak tu mi v těhotenství dr. vysloveně zakázal.

Můžu v 7 týdnu do vířivky a na masáž

(Marta, 14. 4. 2010 10:56)

Jsem asi v 7 týdnu - první těhotenství. 15 let jsme nemohli počít, a teď se stal zázrak. Máme patnácté výročí svatby a manžel objednal vířivku, saunu a masáž. Saunu snad riskovat nebudu. Nevíte někdo, zda můžu absolvovat společnou vířivku a následně masáž celého těla? Díky

Na nevolnost

(Martina, 14. 4. 2010 9:42)

Ahoj, jsem v 6. týdnu, bohužel už týden mě taky trápí celodenní nevolnost, která se výrazně zhoršuje večer. Co mi pomáhá je všechno studené - pití, polévky, jídlo (jen v miniaturních dávkách!). Prostě všechno teplé to jen zhoršuje. Taky mi spíš vyhovuje chlad a rozhodně čerstvý vzduch.
A na noc vedle postele sušenky, když se vzbudím, že je mi blbě, zní to šíleně, ale jednu do sebe násilím nasoukám a za chvíli je to lepší. Totéž po ránu.
Snad to někomu pomůže.
Jinak teď chci ještě vyzkoušet ten vitamín B6, tak dám vědět, jestli zabral.

Pro Janču (vzkaz z 1.3.)

(Vendy, 10. 4. 2010 19:33)


Ahoj,chci se jen zeptat jestli jsi MS dostala,jelikož já jsem měla stejný problémy,udělala jsem si těh. test a zjistila jsem,že jsem těhotná,na ultrazvuku se mi taky objevila bublinka a další týden se potvrdiolo těhotenství:-)

pro všechny holky

(Tereza, 9. 4. 2010 10:19)

Ahoj holky,já už mám doma roční princeznu a moje těhotenství bylo strašný.Zvracela jsem do 5 měsíce třeba i 16-krát za den.Neudržela jsem v sobě jídlo ani pití a zhubla jsem 7kg a musela jsem být skoro 14 dní v nemocnici.Alespoň že porod jsem měla za hodinu se vším všudy za sebou.Teď se s přítelem snažíme o další mimi ale nějak nám to nejde.Přítel je dost smutný a já celkem taky.Strašně si mimi přejeme.Tak to snad vyjde.

pro Martinu a Janu

(Verča, 5. 4. 2010 20:12)

ahoj holky :-) Tak co je u vás nového? Konečně se u mě přišlo na to, proč jsem tak nechutně unavená a spala bych i za chůze. Mám sníženou fci štítné žlázy. Tak jsem dostala nějaké tabletky a je mi podstatně líp. Už jsem dokonce přibrala 2 kg - 15 tt. U první jsem nabrala 5 kg za celé těho.

Nevolnost

(Kamila, 6. 3. 2010 19:22)

Včera jsem si na nevolnost a zvracení koupila potravinový doplněk EMESIN - je to jen zázvor a vitamín B - a kupodivu zabral. Takže doporučuji a lituji, že jsem ho neobjevila dříve.

Dotaz

(Janča, 1. 3. 2010 14:27)

Ahojky všem, chtěla bych se zeptat. Už tak týden mě bolí v podbříšku jako na MS, ale tu mám dostat až za 9 dní. Stejně mě pobolívá i normálně před MS, ale to vždy jen tak jeden max. dva dny, teď už je to týden. Byla jsem u gy. na běžné prohlídce, dělal mi ultrazvukové vyš. a řekl, že je vše v pořádku. Já na obrazovce viděla nějakou "bublinu". Je možné že by se mohlo jednat o těhotenství?? Doktor nic neříkal a já jsem se nechtěla vyptávat, jelikož dítě je velice chtěné a nechtěla jsem být zklamaná. Počkám do MS :-(
Má někdo podobné zkušenosti?? Janča

6 tyden tehotentvi

(Ivca, 28. 2. 2010 19:00)

chtela sem se zeptat zda je normalni kdyz sem zacala v 6 tydnu tehotenstvi hodne slabe krvacet co to znamena

pro Janu

(Verča, 17. 2. 2010 11:06)

tak to je bezva :-) Moc držím pěsti, ať je všechno v pořádku a hlavně, ať už je jen dobře :-)

Nevolnost

(Jana pro Verču, 16. 2. 2010 7:05)

Tak to vypadá že asi se nám podařilo úspěšně otěhotnět :o) od min menzesu je to 5 týdnu a už ty minulé byly divné - brzo a slabé. Moc děkuji za podporu. Volala jsem na gyndu a tam mi sestřička řekla at počkám ještě 14 dní a zajdu si na ultrazvuk, ale já tak dlouho čekat nedokážu. tak dneska budu volat svému gyn a chtít zajít na krev. Přítel má jasno - jsme těhotní, ale já bych předci jen raději to měla "černá na bílém " :o) i když to sama cítím že to tak je. Zlemi je o trochu mín, myslím že hodně dělal stres. O víkendu jsem mohla s rodinou grilovat a bylo mi fajn. Tak asi to byl ten stres co nosí domu přítel, pravda je že od té doby co jsem mu řekla že mám pozitiv test je jiný. Víc na mě bere ohled a je hodnější. Jsem děsný radikál - vše řeším rázně a tak jsem mu v návalu stresu řekla že jstli se ke mě bude furt chovat tak naštvaně jen protože má v práci problémy tak od něj odcházím ... nebyl to nejlepší nápad ale pomohlo to... Holky všem Vám děkuji. Já jsem extrovert a to že Vám tu můžu napsat mi moc pomádá. Díky za podporu. Jana

Ahoj Kačko,

(Ivana, 15. 2. 2010 8:34)

moc Ti děkuji za odpověď. u mě je ještě problém ten, že beru Proveru, což jsou hormony k upravení menstruačního cyklu. Ten beru 16 - 26 den cyklu. Takže vždy začnu krvácet cca 37 den cyklu. Nyní jsem začala "krvácet" už 18 den cyklu a to není normální.

Ivanko,

(Katka, 15. 2. 2010 8:27)

určitě si zajdi ke své gynekoložce. Vezme ti krev, potvrdí nebo vyloučí těhotenství, každopádně budeš klidnější. Nevolnosti nemusí nutně znamenat těhotenství, ale krvácení se může i během těhotenství v prvním trimestru objevit. Kamarádaka měla téměř normální pravidlené menzes ještě 2 měsíce po otěhotnění. Každopádně k dr. zajdi ať vyloučí mimoděložní těhotenství nebo hematom. Hodně štěstí, ať je vše v pořádku a vy se dočkáte miminka.

nevolnost?

(Ivana, 15. 2. 2010 8:06)

Ahoj holky, mám na Vás prosbu. Již 3/4 roku se snažíme o mimi a stále nic. Poslední dobou jsme se doopravdy "pečlivě" snažili. Minulý týden jsem začala krvácet, ale úplně jinak než normálně. Bylo to velmi slabé a spíše nahnědlé. Hlavně jsem to měla dostat až za 10 dní. Nyní mi je strašně zle. Stále mne bolí hlava, dělá se mi na zvracení v autobuse, v obchodě, když se podívám na sirové maso (i smrad v masně), furt bych spala. Tohle mi nikdy nevadilo. Test jsem si ještě nedělala, připadá mi po 2 týdnech brzo. Stalose někomu, že mu bylo od začátku zle a ještě k tomu krvácel? Prosím prosím odpovězte mi.

Jana

(Verča, 12. 2. 2010 8:31)

Ahojky. Pokud ti od posledních měsíčků vychází 5-6 týdnů, vyraž směle k lékaři. pokud jsi těhotná, bude už to vidět na ultrazvuku. Jestli je to míň, pozná se to podle krve.A co se partnera týče - třeba když zjistí, že čekáte miminko, přestane pracovní problémy nosit domů a bude hodnější :-)

Nevolnost

(Jana, 11. 2. 2010 6:59)

Zdravím, asi jen potřebuju podporu protože zatím to že jsem těhotná potvrzuje jen obyč test a to jen slabě, ale je mi stále zle. Po ránu zvracím a furt bych brečela. Partner má problémy v práci a tak je stále nervozní a tak nikdy nevím zda mi je zle protože muzu být těhotná nebo z nervu z něj. Každopátně mi na to zabíra tam možná črství vzduch a po douškách chladný ovocný čaj. Skoro nějí protože at se na cokoli podívam zavlní se mi žaludek jako had. Tak si říkám že bych snad radši aby to bylo do nervu než od těhu. S partnerem jsem se o mimčo snažili cca 2 m a ted jak je stále nepříjemný si říkám co ted .... Každopádně na ty nevolnosti vyzkouším co tu píšete. Co mě pomohlo - včera bylo to lízátko - zabralo asi tak na hodinu, ale dobrý hodina. Tak vás všechny zdravím a vám je dobře.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

následující »