Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama:
 


Nevolnosti v těhotenství

25. 1. 2006

Měla jsem štěstí a ranní nevolnosti mě v těhotenství netrápily - zkusím ale dát k dobru rady, které jsem slyšela, snad někomu pomohou 

1. zní to možná prapodivně, ale je to rada od lékaře,  takže: ráno, ještě dřív než vstanete z postele, snězte jednu nebo dvě sušenky typu Bebe - pozor ne žádné krémové - prostě úplně obyčejné sušenky. Nastartuje se tak metabolismus a teprve pak vstát z postele a zahájit klasické ranní rituály

2. zkuste speciální zázvorová lízátka pro těhulky, které by měla pomoci od nevolností - k sehnání vlékárnách

3. vynechat veškerou zeleninu a ovoce se šlupkama - rajčata, papriky, jablka loupat .....

4.uvařit si směs zeleniny a v průběhu dne ji po lžičkách jíst (pořádně žvýkat) - vařená zelenina snižuje kyselost a pomáhá zklidnit žaludek

5. kyselina listová + ostatní vitamíny skupiny B


pokud máte něco, co se vám osvědčilo, podělte se prosím s ostatníma těhulkama

 

Komentáře

Přehled komentářů

Nevolnosti

(Kamila, 15. 4. 2009 18:37)

Ahoj chudinky. Já jsem v 16 tt a naštěstí mě už ty nejhorší nevolnosti přešly. Trvaly od 4tt v podstatě do teď. Nemohla jsem jíst, pít, chodit a vůbec fungovat, navíc jsem musela do práce, kdy moje prac. doba činí 16 hod., takže nic moc. Teď už zvracím jen občas v práci, ale můžu jíst takřka vše kromě uzenin. Ráda bych poradila, čím si ulevit, ale pravda je, že se to prostě musí vydržet těch několik týdnů. Jedna rada: pomáhá si dát občas vychlazené pivo po douškách, to mi opravdu ulevilo. Tak hodně štěstí všem, ať vás ta muka rychle přejdou.

Miminko

(Ladka, 14. 4. 2009 12:46)

Ahojky,všechny Vás moc zdravím.My jsme se hrozně dlouho snažili o miminko a nakonec to nečekal ani jeden z nás :o)Měli jsme hroznou radost. Teď mám 6tt pod dohledem doktorky.Mé ranní nevolnosti se nedají ani popsat a trvají skoro celý den.Zkusím všechny rady co jste tu psaly.Děkuji moc a mějte se krásně i přes trochu té nevolnosti :o)

mimino

(Iriena, 7. 4. 2009 18:19)

Ahojky holky, jsem zatím ještě bez dětí, ale podle toho co tady čtu se mi do toho ani nechce. Samé zvracení, pálení žáhy, bolesti pánví atd. Mám z toho z strášek...

Trocha do mlýna....

(Markéta, 30. 3. 2009 13:52)

Milé spolutrpitelky,pročítám Vaše strasti a musím se v koutku duše uklidnit, že nejsem sama.Jsem v 11tt a nevolnosti už mě zužují měsíc a z toho jsem byla týden v nemosnici na kapačkách.Zabralo to na týden a teď je to zase o ničem.Zkusila jsem lízátka, homeopatika, všechny možné rady, ale vždycky je to jen na chvilku, nic netrvá déle jak 1-2 dny a pak je to nanovo. Dole mám 5 kilo a náladu pod psa. Nejhorší je, že musím do práce, takže se ráno vykopat je nadlidský výkon. Ono vlastně udělat cokoliv je nadlidský výkon, nejradši bych jenom ležela a spala. Tak alespoň držím palečky, aby nás to brzo přešlo a mohly jsme si naplno vychutnávat příjemné těhulkování

nevolnost

(nora, 11. 3. 2009 14:49)

Ahoj,ranni nevolnosti me pronasleduji i v druhem tehotenstvi.V prvnim celych 7 mesicu,ted jsem se uz radovala,ze je to dobry,ale zase to zacalo.Ze zkusenosti mi nepomaha nic,jen se rano vyzvracet a pak teprve neco malinkeho snist.Jak to udelam naopak,je to na draka a letim hned na wc.Lizatka jsem zkusila a jsou fajn v prubehu dne.Taky coca cola zabira po lzickach,je to i proti dehydrataci.Rano me nadavuje uplne vsechno.Tak drzim palce vsem maminam a budeme to muset nejak prezit.

nevolnost

(Markéta, 11. 3. 2009 7:34)

Ahoj, jsem 6tt. Moje mamka neměla ani u jednoho ze tří dětí nevolnosti, tak jsem se radovala, že to budu mít stejné....mám nevolnost od rána do večera a i v noci se budím a je mi špatně. Říkám si, že tohle nemůžu vydržel, když jsem teprve v začátku. Pomáhá mi, když se najím a pití ředěného hruškového a broskového džusu, jinak nic...ani lízátka, ani snězení něčeho ještě v posteli... Ale na miminko jsem si musela počkat 3/4 roku, tak to prostě vydržím!:)

BOLEST KLOUBU

(BRONA, 10. 3. 2009 19:08)

AHOJ TERKO A VŠECHNY TĚHULKY,VITEJ DO KLUBU BOLAVE PANVE A KLOUBU,TAKY MNĚ TO V NOCI BUDI JSEM V 6 TYDNU A DR. ŘÍKALA,ŽE SE TO UPRAVÍ.ČEKAM 3 MIMČO ALE TOHLE JSEM PŘED TÍM NEZNALA.TAK NAM VŠEM PŘEJU HLAVNĚ ZDRAVÍ A PEVNE NERVY MIMINKO ZA TO STOJÍ!!!!!!!!!!!

Bolesti kloubu

(Terka, 24. 2. 2009 19:15)

Ahojky Tehulky.
Jsem v 11.tydnu. Byva me casto spatne..Ale da se to vydrzet. Spise me trapi nocni bolest panevni kosti. Staci kdyz lezim delsi dobu na jednou boku a probudi me silena bolest,nevim jak to zastavit. Vapnik na kosti pravidelne papam a nepomaha to! Nevite nekdo o necem. Preji vsem hodne stesticka!!!

Ahoj spolutrpitelky těhulinky

(Barushe, 23. 2. 2009 11:13)

jsem v 11tt a raní nevolnosti si říká raní, protože ráno začíná a končí dokud neusnete, mě osobně nejvíc bývá špatně kol. 16.00 hod. a to až do večera, před spaním většinou chodím ještě blinkat a pak se ve tři, nebo ve čtyři hodiny ráno budím ukrutananánským hladem, pomáhá mi zatím jogurt. Ale abych vás trošku utěšila říká se, že když je vám špatně miminko si zvás bere to nejlepčejší. A to přece holky chceme, no nééé!!! Tak až budete blinkat a bude vám jooo špatně vzpomeňte si na tohle a věřte, že vás to postaví na nohy, aspoň u mě a mých kamarádek to funguje:-D tak hodně štěstíčka při těhulkování!

Nevolnosti

(Michaela, 19. 2. 2009 12:40)

Ahoj,
jsem teprve ve 4.týdnu těhotenství. Zhruba 10 dní mě neustále trápí nevolnost, pocit na zvraceni, k jídlu se musím vyloženě nutit. Nevolnosti neustávají ani v noci, tak se moc nevyspím. Zkusím zázvorová lízátka. Snad nevolnosti brzy ustanou a budu se už jen radovat.

Tohle jsem nečekala

(Olina, 18. 2. 2009 19:42)

Zdravím všechny nastávající maminky!Já už doma jednoho prcka mám,no, spíš pětiletou slečnu.Když jsem ji tehdy čekala,neměla jsem vlastně do konce čtvrtého měsíce ponětí,že jsem v jiném stavu.Menstruační kalendář jsem si nevedla a vzledem ke zkouškam na škole jsem nějak neměla čas sledovat,že se mi menstruace opozdila,Jednoduše řečeno,mé první očekávání proběhlo až na jedno zvracení v autě naprosto bez problémů.Touto dobou jsem v jedenáctém týdnu.Zle mi je zhruba od 4.t.Nezáleží na hodině,nezáleží na pití,na jídle,na poloze,v které se nacházím.Během dne je mi střídavě dobře a na zvracení.Vzhledem k častým návalům jsem pochopitelně unavená,podrážděná.Samotnou mě to nebaví,protože to odnáší moji blízcí.Za druhé miminko jsem vděčná,ale tohle jsem nečekala.Doufám,že to brzy odezní.
Všem těhulkám přeji,aby zvládli toto období bez větších problémů a ačkoli je to mnohokrát únavné,ten výsledek stojí za to!!!!:)

Pár tipů - úporné zvracení

(Lucka, 18. 2. 2009 17:27)

Ahoj. Jsem ve 20tt, zvracela jsem asi do 16tt a ze začátku opravdu hrozně. Mluvím o tzv. úporném zvracení. Hrozně jsem zhubla, byla jsem schopná jen ležet, max. dojít do koupelny, na WC... Přes veškeré snahy moje i manželovi šlo všechno hned ven, nakonec jsem kvůli dehydrataci skončila na 2 týdny na kapačkách. Torecan mě osobně moc nepomáhal, na obnovení střevní mikroflóry (pokud nedokážete sníst ani jogurt) zato zaúčinkoval HYLAK sirup (volně prodejný, bere se tak 3 dny). Pít jsem mohla jen ledovou vodu, pokud to šlo, tak se sirupem, kvůli energii. Zázvor mě teda nijak nepomáhal, "natahovalo" mě to i po něm. Taky jsem úplně vypustila všechno kořeněné, tučné, kyselé (citrusy, chleba - kvásek v něm je taky pěkný prevít) a samozřejmě nadýmavé (čerstvé pečivo, luštěniny, ze zeleniny jsem zvládala jen dušenou mrkev). Postupně jsem zvracela míň a míň, zato nadýmání a pálení žáhy přibylo. Na to můžu doporučit Rennie a večer spát na 3 polštářích :-). Teď už mi je celkem hej, udělá se mi zle jen semtam a žáha už taky nepálí. Snad někomu moje tipy pomůžou. Držím všem těhulkám s nevolnostmi palce, opravdu není o co stát. Ale zase se říká, že nevolnosti způsobuje zvýšená hladina hormonu progesteronu, a díky němu se miminko v děloze dobře "usadí" :-)

červené víno na nevolnost

(Verča, 10. 2. 2009 14:33)

Včera mi kamarádka říkala, že její známý Dr. jí radil vypít denně deci max. dvě deci červeného vína.

nevolnosti v těhotenství

(Martina, 10. 2. 2009 14:31)

Dobrý den o lízátkach jsem také slyšela a to samou chválu. nemám problém s ranní nevolností, ale pokaždé večer když ulehnu do postele a chci spát je mi špatně.
Kdyby jste věděli nějakou radu na večerní nevolnosti budu moc ráda.

Zkuste pivo

(Anna, 10. 2. 2009 13:45)

Ahoj holky,
před týdnem jsem si tu pročítala všechny možné stesky nad tím, jak je komu špatně, protože jsem na tom byla úplně stejně. Bylo mi zle od rána do večera a od večera do rána, ale nezvracela jsem. Koupila jsem si zázvorová lízátka i kandovaný zázvor, jak tu mnohé radí, ale nic nepomohlo. A pak jsem si jednou večer dala pivo - upozorňuju, že to byla Plzeň, ostatní značky možná nejsou tak účinné. Od té doby je mi dobře nebo aspoň relativně dobře, žaludek se uklidnil a rozhodně můžu fungovat mnohem líp, než dřív. Jsem teprve v 8. týdnu, ale doufám, že Plzeň mi pomůže i v těch dalších, které mě ještě čekají. Tak to zkuste, třeba vás taky zachrání:o)

nevolnosti

(Magda, 5. 2. 2009 11:19)

Ahojky. Jsem 12tt je to mé první těhu po IVF a od 6tt mě tak jako vás všechny tady trápí celodenní nevolnosti. Minulý týden jsme si koupila nové vitamíny Elevit(na doporučení lékarníka, že zmírnuji nevolnosti) a druhý den jako zázrakem mi bylo skvěle.. to trvalo 2-3dny. ted se vrátili, ale je to tak trochu jiné. aspon se v noci vyspím, Předtím jsem nemohla spát bylo mi zle i v noci. Nevím jestli to je tím elevitem, ale od té doby aspon v noci mám klid. Ale jinak mi celkem pomáhá Kofola, nebo ted nově kakao. Ale každý den pomáhá něco jiného. Už se těším až si to těhu začnu užívat zatím to nic příjemného teda není :-)

nevolnosti

(Andrea, 3. 2. 2009 15:21)

Ahoj tak já bych byla opravdu moc ráda kdyby mi alespoň něco pomohlo,já jsem vyzkoušela snad úplně všechno i tabletky Emesin,které si některé těhulky nemohou vynachválit,ale bohužel mě vůbec nic nepomohlo,jsem ve 12+3tt tak doufám že už to brzy skončí a já si začnu konečně a naplno mého vysněného těhotenství užívat.Zdravím všechny maminy.

nevolnost

(Janulina, 31. 1. 2009 11:39)

no myslím že ty sušenky zkusím,jsem poprvé těhotná a jsem v 2měsíci ale někdy mi zle není a někdy jo..jen mi dělá zle když piju multivitamín a nejlépe mi udělá pravý jahodový džus od cappy a jís a jíst..tak snad to přestane co nejdřív:-D ale taky si myslím že mimčo za to stojí,jeho úsměv a láska kterou mi potom dá,tak se ještě zasměju tomu jak mi bývalo zle:-D

NEVOLNOST

(JANA, 28. 1. 2009 18:24)

ČEKAM ČTVRTY DÍTĚ,A TOHLE TĚHOTENSTVI BYLO HROZNÝ.DVA MĚSICE V KUSE JSEM ZVRACELA ,ALE VE TŘETIM MĚSICI TO NAŠTĚSTI PŘESTALO ,JE TO PŘIŠERNÝ ALE TO MIMINKO ZA TO STOJI . TAK TO VYDRŽTE .AHOJ JANA

nevolnosti v těhotenství

(Zuzka, 27. 1. 2009 16:20)

Zdravím všechny, já jsem si bohužel nevolnostma prošla, nechápala jsem, proč se jim říká ranní asi proto, že ráno začínají. Dnes končím 6. měsíc a někdy mě ještě stále trápí. Mně osobně nejvíce pomáhala Coca-cola ledově vychlazená konzumovaná po lžičkách - pozor nenahrazovat pepsi a nebo šidit light, musí to být normální Cola červená. Toto je teda rada pro zvracící. A pak mi pomáhalo jídlo, suchý rohlík atp. ikyž jsem nechtěla nic jíst, tak manželmě donutil a to se mi udělalo vždy líp.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

následující »