Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama:
 


Výbavička pro maminku

28. 12. 2006

V těhotenství

těhotenské prádlo - záleží na pohodlí. Někdo vystačí celé těhotenství s běžným prádlem, jiná maminka má citlivější bříško, pak je určitě na místě pořídit si speciální těhotenské prádlo, které je bříšku více uzpůsobené)

Těhuoblečení - záleží na sezoně. V zimě určitě budou s výhodou kalhoty, v létě zase volné šaty, sukně. Vždy dbejte hlavně na pohodlí.
Typy na ochody: Tveret, C&A, H&M, Bosman, Litex, Formes

Podpůrný těhotenský pás - vyrábí ho např. Anita. Určitě ho ocení ty maminky, které trápí vlivem rostoucího bříška záda.

Kojící polštář - skvělý pro budoucí maminky na spaní - podpírá bříško, ulevuje zádovým svalům. K výběru různé značky - např. Anita nebo Terabag

Těhotenské vitamíny - nejlépe poradit se se svým lékařem a užívat dle potřeb - podle výsledků krevního obrazu. Stejně tak všechny léky napřed konzultovat s lékařem!

Po porodu

Kojící podprsenky, případně i noční košile na kojení
Tampony do podprsenky ( buď jednorázové nebo prací)
Pomůcky při kojení - kloboučky na ochranu bradavek, sběrač mléka, odsávačka
Poporodoní stahovací kalhotky - kdo chce

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Kalhoty?

(Barunka, 18. 1. 2006 11:55)

Ahoj, koupila jsem si obycejne kapsace jen ve vetsi velikosti nez mam normalne. Jsou trochu nad boky, takze brisku to vubec nevadi. Aby nepadaly, nosim ksandy prekrizene i vepredu, abych se vyhla tlaku jak na prsou, tak na brisku. Jen to chce delsi tricka i svetr, ale je to bajecny.

Tehotenskou sukni priste asi...

(sarinen, 13. 1. 2006 15:43)

Ahoj, s tehotenskym oblecenim mam nasledujici zkusenost : prvni opravdu tehotenske kalhoty byly FORMES jeans do pasu. Mam delsi nohy a tak moje velikost ma kratke nohavice - ted, kdyz mi narostlo brisko neustale si je popotahuji nahoru, coz se projevuje tak, ze vypadam ze cekam velkou vodu... Druhe jeans jsou od firmy PRENATAL a jsou vyrobene z materialu tak elastickeho, ze vydrzi na miste asi tak dve az tri hodiny a pak se sunou nize a nize a ... a tak nosim docasne ksandy pro pantaty schovane pod trickem a shanim vhodne laclace...:-) Podotykam, ze oboje kalhoty jsou s resenim hodne vysoky pruzny pas prez brisko. Nez se rozhodnete ke koupi nejakych kalhot, dobre si to rozmyslete, ja uz utratila "majlant" a vlastne kdybych mohla, budu chodit v teplakach- ty drzi na miste a jsou nejpohodlnejsi...

Těhotenské kalhoty

(Zuzka, 25. 10. 2005 12:06)

Mám celkem dobrý tip pro maminy, které nemají korunek nazbyt - pořídila jsem si těhotenské džíny v Tescu, stály jen 600,-. Jsou pohodlné s všitým bříškem, dají se povolovat podle potřeby (guma s knoflíkem). A hlavně je mají ve větších velikostech - jsem baculina i normálně, takže se sháněním kalhot jsem měla docela problém. Ale tyhle jsou fakt super, doporučuju.

kalhoty

(Patt, 21. 10. 2005 13:50)

Maslím, že výběr bude hrozně moc záležet maminku od maminky a taky samozřejmě od střihu kalhot. Já jsem třeba měla od začátku těhotenství hodně citlivé bříško, takže kalhoty do pasu (nebo nad) vůbec nepřipadaly do úvahy. Nakonec jsem si koupila bederky od Tveretu a musím říci, že jsem byla maximálně spokojená. Perfektně sedly, byly hrozně moc pohodlné a nosila jsem je celých posledních 5 měsíců těhotenství. Jak říkám, záleží od každé maminky. Mně třeba lacláče příjdou hrozně nepohodlné a nepraktické - už kvůli tomu, že jako těhulka běhám co chvíli na záchod. Kamarádka v nich ale strávila celé těhu a byla spokojená - jak říkám, musí se to vyzkoušet každému vyhovuje něco jiného. I když jak píšeš - do pasu a ještě s knoflíky na břiše - to mi taky nepříjde jako dobrá volba. Takže zvažujte dobře dopředu - přeci jen těhotenská móda je dost drahá, tak každá rada dobrá.

těhotenské kalhoty

(Mirka, 21. 10. 2005 11:12)

Ahoj, kdo plánujete koupi džínů, volte raději lacláče. Nechtěla jsem vypadat jako "krteček" a pořídila si kalhoty do pasu. Vzadu maji gumu a vpředu nastavitelné knoflíky. Nejdříve jsem byla spokojená, jenže při delší chůzi ty kalhoty sjíždí dolů. Jakby ne, vždyť v pase je největší obvod.