Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama:
 


Výbavička pro maminku

28. 12. 2006

V těhotenství

těhotenské prádlo - záleží na pohodlí. Někdo vystačí celé těhotenství s běžným prádlem, jiná maminka má citlivější bříško, pak je určitě na místě pořídit si speciální těhotenské prádlo, které je bříšku více uzpůsobené)

Těhuoblečení - záleží na sezoně. V zimě určitě budou s výhodou kalhoty, v létě zase volné šaty, sukně. Vždy dbejte hlavně na pohodlí.
Typy na ochody: Tveret, C&A, H&M, Bosman, Litex, Formes

Podpůrný těhotenský pás - vyrábí ho např. Anita. Určitě ho ocení ty maminky, které trápí vlivem rostoucího bříška záda.

Kojící polštář - skvělý pro budoucí maminky na spaní - podpírá bříško, ulevuje zádovým svalům. K výběru různé značky - např. Anita nebo Terabag

Těhotenské vitamíny - nejlépe poradit se se svým lékařem a užívat dle potřeb - podle výsledků krevního obrazu. Stejně tak všechny léky napřed konzultovat s lékařem!

Po porodu

Kojící podprsenky, případně i noční košile na kojení
Tampony do podprsenky ( buď jednorázové nebo prací)
Pomůcky při kojení - kloboučky na ochranu bradavek, sběrač mléka, odsávačka
Poporodoní stahovací kalhotky - kdo chce

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Těhotenské kalhoty

(marta-b, 31. 3. 2007 14:14)

Ahoj, už to tady někde níž zaznělo, ale taky jsem si pořídila těhotenské kalhoty v C&A (ve slevě z 1.000,- na 299,-kaček) a jsou vážně výborný. Hrozně pohodlný a myslim, že se mnou porostou až do konce těhotenství (jsem v 6. měsíci:o).

Kojicí polštář

(Eva, 30. 3. 2007 22:33)

Po týdnu uživání mohu konstatovat, že kuličky v polštáři se trošku slehly, takže ani nebylo třeba ubírat. Polštář se mi ovědčuje při odpočívání, polehávání - především při ležení na boku k podložení nohy, ale i dá se s jeho pomocí i ležet na břiše (normálně má velice oblíbená poloha:o), aniž byste utlačovaly miminko - a občas s ním vydržím v posteli i přes noc. Takže už teď můžu tuto pomůcku doporučit.

kojící polštář

(Patt, 20. 3. 2007 21:17)

Evi,
já jsem měla polštář od Anity a ten má takové jemné pidikuličky. Při spaní mě šustění nerušilo. Asi taky trochu šustí, ale teď si to absolutně nedovedu vybavit :-) Jinak jestli se nepletu tak Terabag polštáře mají regulovatelné množství náplně - vím, že si mi kamarádka stěžovala, že když ho dostala, byl tvrdý jako kámen:-) usypala ale část kuliček a pak už byla moc spokojená, tak snad budeš i ty.
Co se týče podpůrného pásu, tak jsem ho také zvažovala, protože mě v těhotenství často bolela bederní páteř. Můj ortoped mě od něj ale odradil tvrzením, že mi díky němu ochabnou zádové svaly a stav se jen zhorší. Takže jsem místo pásu začala cvičit a svaly naopak posilovat a bylo dobře. Nicméně si myslím, že při jiných obtížích může hodně pomoci.

Těhotenský pás a kojicí polštář

(Eva, 20. 3. 2007 20:55)

Ahoj, jsem v 31. tt a ráda bych se podělila o následující zkušenosti: Už skoro 2 měsíce používám podpůrný těh. pás (od firmy Anita)a vřele ho doporučuji. Než jsem si ho pořídila, mívala jsem při delším stání či chůzi pocit, že mi samým pnutím praskne kůže na břiše. Teď je bříško zespoda podepřené, je to pohodlné a navíc vám netáhne na břicho ani na záda. Pevně doufám, že to bude mít i preventivní účinky, co se týče strií, ale největší přírůstky mě ještě očekávají, tak uvidíme:o) A ještě jedno plus - v práci jezdím docela dost autem a výstuha těh. pásu je zrovna v místě, kam si umisťuji bezpečnostní pás - připadá mi to bezpečnější i pro mimčo.
Na doporučení těchto stránek i paní prodavačky jsem si dnes pořídila kojicí polštář od firmy Terabag. Doufám, že mi prozatim trošku uleví od nočního převalování a hledání pohodlné polohy... První dojmy zatím nic moc - polštář mi připadá až moc velký a výplň (kuličky) šustí - ale zase se asi neslehne. Čas ukáže. Jaké máte s tímto výrobkem zkušenosti vy?

těhu oblečení

(Helena, 19. 3. 2007 10:15)

ahoj budoucí i současné maminky,
na veletrhu jsem narazila na super obchudek s těhu oblečením. I když jsem si říkala, že za těhotenské oblečení nebudu utrácet, zkusila jsem si kalhoty od firmy RIALTO a neváhala jsem ani minutu. krásné a úžasné kalhoty za přijatelnou cenu, které budu moct nosit i normálně. Nikde netlačí a ani se nikam neposouvají. Mám totiž také jedny džíny a jako některé z vás, natahuji je pořád nahoru, protože rozkrok mám je "skejťáci":-)JO, firma Rialto má i internetový obchod - dokonce mi je upraví přesně podle mého přání a zašlou na dobírku (poštovné zdarma)www.rialtofashion.com

těhu kalhoty

(Lucka, 12. 2. 2007 12:19)

Ahoj holky,
taky se připojuji k názoru, že tyto stránky jsou nejlepší a nejpřehlednější.
Taky jsem chtěla připojit menší dopoporučení..co se týče těhu-kalhot.Jsem ve 28.tt a kalhoty jsem koupila před Vánoci v Tesku(v Praze na Národní třídě), těhu koutek tam mají poměrně chudý na výběr, tak jsem vzala, co měli...kalhoty s nápletem cca 350,-Kč ve slevě.Na začátku jsem byla nadšená, ale pak mi začal náplet klouzat z bříška, takže jsem si kalhoty popotahovala tak 100x za hodinu:-(.No ale pak mě napadla úplně banální věc: začla jsem nosit delší nátělník(pod tričkem)a náplet jsem přetáhla přes něj...a byl pokoj.

matka sama s dětmi

(Jana 5.2 2007 18:43, 5. 2. 2007 18:46)

Dik za tyhle stránky

(Martina, 12. 12. 2006 12:23)

Ahoj,
moc diky za tyhle stránky, prošla jsem jich hafo, ale tyhle jsou tak nejsrozumitelnější a nejpřehlednější. :o) Ja jsem zatím v očekávání, termín mám 14.května 2007 a moc se s přítelem těšíme. Čtu si i vaše komentáře a je tam spoustu dobrých a užitečných rad. Takže kdyby něco, alespoň vím, na koho se obratit. :o)
Se srdečným pozdravem Martina

Co na sebe. Jídelníček

(Katýsek, 12. 10. 2006 22:34)

Koupila jsem také riflové kalhoty v Tescu, ale měla jsem kliku, byly za 350,- v předvánočních slevách. Odchodila jsem v nich celé těhotenství.

Co se jídelníčku týče. Štěpánkovi budou zítra 4měsíce, ale nadýmá se stále. Ať jím co jím, vždycky jsou problémy. Takže bych musela být jen o čisté vodě. S chlapama to prostě není jednoduchý.

jídelníček

(Patt, 1. 10. 2006 20:44)

Luci,
obecně se doporučuje nejíst jídla, která nadýmají - takže klasika - luštěniny, cibule, kapusta, ale také čerstvé pečivo, někdo má vypozorované, že miminku dělalo problémy, i když maminka jedla banán - no prostě je toho hodně a je to opět hodně individuální. Moje zkušenost je, že u syna jsem nemohla téměř nic, měl hrozné koliky a jídlem se to absolutně nedalo ovlivnit k lepšímu :-( Dcera byla přesný opak - naprosto v pohodě od prvního dne v porodnici a jíst jsem mohla absolutně všechno. Většinou na koliky více trpí chlapečci - ale opět se samozřejmě najdou vyjímky. Kdyžtak koukni do rubriky Rady-tipy, jsou tam shrnuté rady jak pomoci při kolikách. Snad je nebudete potřebovat. Jetš mě napadá, kup si čaj od Lerosu pro kojící matky a vem si ho s sebou do porodnice, sestřičky na oddělení ti ho jistě rády uvaří. Jídlo v porodnicích bohužel nebývá většinou ideální, ale tento čaj pomáhá.

jídelníček :-D

(Lucie, 1. 10. 2006 15:22)

ahojky,za necele tri tydny mam rodit.mam toho dost precteneho,ale chci se zeptat,jestli byste mi neporadili co muzu jist a nejist po porodu.Aby se miminko nenadymalo a tak.poradite mi?dekuju

čekám holčičku

(Nikola, 3. 9. 2006 14:48)

Dekuju za krutou,ale realnou pravdu.Za mesic rodim prvni miminko a strasne bojim mam neklidne spani,den co den premyslim jestli bude me miminko zdrave,zvladnu se o nej postarat?asi moc vsechno moc prozivam,ale strasne se bojim porodu.

Ahoj Nikolo

(Lucie, 31. 8. 2006 23:13)

Nevím odpověď na tvoji otázku, zato Ti řeknu zkušenosti o porodu a kojení. Porod: bolí to, ale dá se to přežít a až máš miminko u sebe tak o tom ani nevíš. První mi trval s bolestmi asi 24h. To Tě nechci strašit, každá to má jiné. A ten druhý jsem měla miminko za 5h. u sebe. Prvního jsem nekojila neboť to strašně bolelo a já jem to nevidřžela. Vydrž bude to bolet, ale přejde to a to mi nikdo u prvního neřek. Druhé miminko kojím už šestý měsíc a jsme spokojení.

Těhu kalhoty

(Radka, 29. 8. 2006 14:47)

Ahojky všem, já jsem si koupila těhotenské kalhoty od Litexu, nebyly drahé (okolo 750,-), jsou pohodlné jak na doma, tak do práce. S "kalhotami" problém nemám, ale u "legín" není všitá guma v pase, takže jsem si ji tam všila sama, protože se kalhoty při sezení přes bříško vytáhly a pak mi sjížděly. Ale jedna guma to vyřešila. Takže můžu doporučit Litex. Na mou výšku 172cm a váhu 65kg (6.měsíc) mi krásně padly kalhoty velikosti M.

čekám holčičku

(Nikola, 26. 8. 2006 20:23)

Čekám první mimiko a moc se na to těšíme,až prijde te n den.Mám spis kamaradky,ktery nejsou a nebo nemaji jeste deti,tak to mam trochu komplikovany a nemam si skym pokecat,jaky meli porod a tak.Je to trapny,ale nemohla byste mi napsat,co to je trychtyr?

C&A kalhoty

(Martina, 23. 8. 2006 10:45)

Oběhala jsem kde co a jediné kalhoty, které se dají nastavit (pohodlný úplet nad bříško s nastavitelnou gumou), jsou v rozumných cenách a taky pěkně vypadají mají v C&A. Doporučuji.

tip

(Dita, 19. 7. 2006 11:22)

Všem z Prahy doporučuji H&M v Letňanech (v jiných pobočkách jsem těhotenskou módu nenašla). Proti ostatním značkám velký výběr za slušné ceny.

Kalhoty

(Helena, 13. 6. 2006 12:03)

Protože jsem spíš kalhotový typ, sháněla jsem kalhoty. Kamarádka mi doporučila Tveret. Jenže ti se sice nazývají obchodem pro těhotný (kde už se dá tak nějak očekávat přírůstek na váze), ale mají maximální velikost L. (Zato mají XS) Fakt jsem nevěřila vlastním očím, že XL nevedou. A to se po mně ještě prodavačka dívala, co jako chci. Připadala jsem si jako naprostej exot (normálně mám 80 kilo).
Pak jsem sehnala kalhoty Mutti - lehké zvonáče do pasu s vakem na břiše - bezva (až na tu cenu:-( ) a pak ještě české LaVi - do pasu - guma a knoflíky. Pohodlné, lehké, ale materiál po dvou měsících nevydržel tření stehen a musela jsem záplatovat. Na to, že stály patnáct set...

Na co nedám dopustit, je Anita. Normálně (75F) kupuju podprsenky jen tam. Naprosto mě zbavily bolestí zad. Cena je sice vyšší (kolem 1000,-), ale byly to nejlíp investovaný peníze. (Kosmodisk je dražší:-) A teď 85H už snad ani nikde jinde nevedou.

Podělit se o zkušenosti

(Martina, 19. 5. 2006 12:55)

Dobrý den. Jmenuji se Martina a jen jsem chtěla říct,že např.tampony do podprsenky při kojení se mi osvědčili jedině fixies,nebo chicco.Ale ty chicca musí být ty,jak se vstřebaná tekutina přeměnuje na gel.Je to na té krabici napsané.Jsou výborné v tom,že u nich nehrozí protečení na halenku.Pak jsem chtěla říct,že do porodnice jedině vložky XXL.Prostě úplně ty největší co seženete.Bylo to pohodlné.Holky co ležely se mnou na pokoji si ty vložky chodili měnit skoro kažkou půlhodinu,samozřejmě jak která,ale mě mé vložky XXL vydržely strašně dlouho.Prostě nebyla potřeba si ty vložky chodit často měnit.A tak bych mohla pokračovat dál a dál.Je toho hodně.Ale samozřejmě každá z nás má své zkušenosti a své názory.Děkuji

Těhotenské kalhoty

(Markéta, 10. 5. 2006 15:07)

Ahojky:) Tak jsem pořídila těhu kalhoty od fy LiRap v podstatě ušili co jsem si řekla (jak na délku tak střih) a zatím sedí. Nejlíp mi je ale ve zvonáčích na lehounkou gumu s ultralehkého materiálu... Lacláče jsem taky zkoušela, ale jsem dost vysoká, takže taky "velká voda" a navíc dostat se z toho byl problém. Jak psal někdo níže, záleží na každé mamince - kamarádka v nich taky odchodila celý těhotenství a byla spokojená;-) Nejradši bych lítala jen v šatkách, ale páč jsem týpek, který jak říká Pawlovská "s běháním jsem skončila, když se mi stehna třela tak, že se mi zapalovaly tepláky" nemohu to riskovat a v letním parnu si rozedřít nohy do krve;-)