Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama:
 


Zánět prsu

15. 3. 2006

Zánět prsu

Jak ho poznat? – příznaky:

  • prso bolí
  • je zarudlé
  • může být zatvrdlé
  • horečka


První pomoc

  • zábal z měkkého tvarohu
  • zábal ze slivovice
  • studené obklady
  • kojit jen ze zaníceného prsa, druhé odsávat
  • dítě přikládat tak aby bradička byla v místě zatvrdliny
  • na teplotu Paralen, případně i Ibalgin od bolesti
  • pokud brzy neodezní, jít k lékaři – pravděpodobně předepíše antibiotika
 

Komentáře

Přehled komentářů

Jak se vyhnout zánětu

(Ivana, 16. 2. 2007 14:10)

Dáši,
nevim jestli to je tím, že se neodstříkává, já jsem taky nikdy neodstříkávala a měla jsem to. A zase moje mamča i babička říkají, že to mám právě z toho, že neodstříkávám...... a pak si z toho vyber :-)

jak se vyhnout zánětu

(dáša, Lucinka a Ondrášek, 15. 2. 2007 21:58)

Jsem asi šťastná maminka, ale zánět jsem nikdy neměla.
Jsem přesvědčená, že je to tím, že jsem, až na výjimky, neodstříkávala. Dříve se radilo, po kojení prs odstříkat, aby se vyprázdnil....dnes víme, že čím více se z prsu odebírá, tím více se mléka tvoří.
Pokud není odsáto dítětem, hromadí se, zatvrdne, vzniká zánět....Takže radím, pokud není potřeba, neodstříkávat. A když tak opatrně a jen malé množství.
Párkrát se mi stalo, že mě pobolívalo prso na některé straně, ale žádné horečky, zatvrdnutí apod. jsem neměla. Pokud mě prso bolelo, kojila jsem tak, aby brada dítěte směřovala k tomu místu a "bolavé mléko" se tak odsálo. Někdy je to složité, dítě by viselo hlavou dolů :)Tak to se dělá tak, že se položí na stůl,dítě si otočíte, aby brada směřovala, kam má, a vy se nad něj nahnete tak jak potřebujete.

zánět v prsu

(Ivana, 15. 2. 2007 15:47)

Ahoj, já už jsem ho bohužel taky měla :-( Příznaky: bolest prsu, hlavy, horečka a zimnice. Lékařem mi byly napsány antibiotika, doporučení přikládat obklady z měkkého tvarohu a z nemocného prsa kojit co nejčastěji. Asi po 2 dnech mi bylo vcelku fajn. Ale pravděpodobně na to dost trpim, protože za 5 měsíců už mě asi 6x začalo pobolívat prso, v tom případě urychleně vyndavám z mrazáku tvaroh a na noc si naordinuju paralen. Další den to většinou bývá už O.K.

zánět v prsu

(Monika, 6. 1. 2007 19:50)

Ahojky,taky jsem si bohužel tímto onemocněním prošla a to 10 den po porodu a 3 týdny po porodu...Bylo to velice bolestivé,nemohla jsem ani pohnout rukou.U lékaře mi předepsali antibiotika a horečky do 24 hodin odezněly.Rovněž mi pomohl Priesnitz obklad-namočená plínka,igelit a ručník...pomohlo mi to i od bolesti.Přesto se mi zánět po několika dnech vrátil.A opět užívání antibiotik,nyní jiných,opět teploty a bolest.Ovšem s tímhle zánětem jsem šla mnohem dříve k lékaři.Po té následovalo vyšetření prsou ultrazvukem...nález cyst,které to asi způsobili.Museli mi nasadit léky na zastavení laktace...Nedalo se nic dělat.

zánět v prsu

(Katka, 7. 11. 2006 10:51)

Na zánět v prsu mám radu přímo z oboru. Hned po nakojení dát studený obklad - alkoholový nebo tvarohový... a těsně před dalším kojením prs nahřát. Jakmile mimi dopapá, snažit se zbytek odstříknout a pokračovat v chlazení. Úleva příjde již po pár hodinách

ZANĚT V PRSU

(Lenka, 23. 10. 2006 17:23)

Taky jsem měla zánět v prsu,pomohl mi namočený kapesník politý slivovicí,ale slivovice trošku,at se prso nespálí.Kapesník vkládat do podprsenky,ne na bradavku.Smrděla jsem děsně,ale učinek byl téměř zázračný.

Zanet prsu

(Martina, 10. 10. 2006 11:23)

Take mam tento problem,mam 17 denniho chlapecka a pres noc jsem dostala zanet do prsu.Nemohla jsem z nej kojit,byla to silena bolest.Pak prisly teploty.Hned jsem sla k lekari a ten mi predepsal penicilin a hned na druhy den mi bylo fajn.A jeste ten den jsem mohla kojit z toho bolaveho prsu.Takze radim vsem co maji zanet,jit k lekari,masirovat a hned bude lip

Zánět prsu

(Petra, 9. 10. 2006 12:54)

Tímto problémem trpěla má maminka, trápila se, než jí sousedka vypomohla "babskou metodou" - ta spočívá v pomazání prsou povidly. Mám dojem, že teplými. Mamince postupně opadl zánět i horečky.

Zánět prsu

(Katka, 26. 8. 2006 22:02)

Také jsem měla během měsíce 2x zánět prsu. Můžu potvrdit, že je lepší jít okamžitě k lékaři. Bolet prs mě začal přes noc, ráno mi lékař napsal antibiotika a odpoledne už jsem měla teplotu 39,8. Vynikajicí jsou obklady z tvarohu. A hlavně přikládat miminko k nemocnému prsu tak často, jak to jen jde.

Zánět prsu

(Radka, 7. 8. 2006 23:19)

Záněty se mi vracely 3měsíce,poté mi byl vzat stěr y prsu a zjištěn zlatý stafilokok.Zabrali antibiotika.

Zánět prsu

(Věra, 24. 4. 2006 16:42)

Mě lékař předepsal Panadol,který je při kojení vhodnější něž Paralen či jiné podoblé léky a po sléze antibiotika.Za tři dny bylo vše ok.Neváhejte a běžte hned k lékaři,někdy může být pozdě a dojde k řezání prsu...