Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama:
 


Zeleninový příkrm s pohankou

24. 1. 2006

Do kojenecké nesolené vody dáme karotku, kousek petržele, růžičku květáku - fantazii se meze nekladou - růžičkovou kapustu, hrášek, kukuřici, zelené fazolky, jablko - prostě to, co vá vaše miminko rádo, plus přidáme hrst pohankové lámanky (vaří se rychleji než celá pohanka) - vody nedáváme příliš mnoho - jen tolik, aby byla zelenina po dobu vaření ponořená. Pohanka se rozvaří a vše "zahustí", takže se vývar již neslévá jen se vše rozmixuje, případně rozmačká a vmíchá se lžička slunečnicového oleje.

Samozřejmě je možné do příkrmu přidat kousek masa - kuřecí, krůtí, králičí....

 

Komentáře

Přehled komentářů

Pohankové karbanátky

(Lenka, 20. 2. 2018 10:49)

Já pohanku přímo miluju, jde o velmi zdravou a chutnou potraviny a tak se snažím, aby chutnala i mé roční dceři. Včera jsem zrovna dělala pohankové karbanátky, pečou se v troubě a není proto potřeba tuk a na zahuštění se používá čočka.8 Recept jsem na ně našla na https://www.mimikucharka.cz/pohankove-karbanatky-z-trouby/ a moc doporučuju.

Prosba

(Marie, 26. 10. 2011 14:47)

Ahojky,já mám jiný problém,prosím všechny kdo maji zkušenosti z alergií dítěte na mléko aby mi PROSÍM poradili co máme vnučce vařit,když vlastně nic pořádně nemůže :(Nebo kam jít na jiné stránky na receptíky.Moc děkuji za odpověď.Marie

Re: Prosba

(Jitka, 25. 1. 2012 18:10)

S alergií na mléko osobní zkušenost nemám, ale doporučovala jsem již jedné známé, jejíž vnučka alergii má. Holčičce hrozně chutnají palačinky a já je nedělám z mléka, ale z obyčejné perlivé vody. Opravdu to jde a není poznat rozdíl. Děláme to tak doma již léta.

Re: Prosba

(Kristýna, 29. 5. 2012 12:20)

Ještě by se dalo vyzkoušet sojové mléko,tam není laktóza.

Receptíky

(Mytitka, 24. 6. 2010 12:07)

Zdravím, tak jsem zkusila vařit s pohankou a našemu caprtíkovi moc nejede...:( Každopádně, jestli i ostatní maminky mají podobrný problém jako my, tak přidávám tip na zajímavé recepty:) Náš mrňousek je alergik, takže na netu neustále hledám a lovím, jak mu to papání udělat pestřejší. Docela zajímavé a nenáročné recepty jsem našla na stránce www.kojeneckavyziva.cz, stojí za zkouknutí. Nám moc chutná brokolicová polívka a bramboráčky:)

Pohanka

(Gabriela, 3. 2. 2010 12:03)

Dobrý den,mne by také zajímalo od kolika měsíců věku miminka můžu vařit z pohanky?Děkuji.

super

(Markéta, 5. 6. 2009 17:55)

super receptík,díky.

pohanka

(Pavla, 21. 5. 2007 14:08)

zajímalo by mě od kolika měsíců je pohanka vhodná pro miminka.Děkuji

Jani,

(Patt, 9. 5. 2007 18:57)

chutě u miminek se často mění. To co je teď nejoblíbenější, může za pár týdnů plivat - a naopak mu může zachutnat to, co teď odmítá. Takže já bych na vašem místě pohanku nenutila. Prostě bych to časem znovu zkusila, třeba najdete variaci, která bude vašemu miminku chutnat - možná si v létě zamiluje kaši s čerstvým ovocem :-)

pohanka

(Jana, 9. 5. 2007 17:34)

Mému miminku vůbec pohanka nechutná co mám dělat když jí přece má jíst.